afra119- aylık mutfak masrafı içinse 15-17 çok fazla bence.
Pazar marketi dahil ediyorum herşeyinde iyisini markasını alırım yani. Bence yanlış alışveriş yapmaktanda böyle paralar harcanıyor eşim 8 küsür para veriyor 5-6 binle falan ayı kapatıyorum ben.
Örneğin maaşı aldığımız gün
Kahvaltılıklar(zeytin yumurta süt peynir kaşar sucuk salam vs)
Sebzeler meyveler
İçecekler
Birkaç paket tavuk alıyorum.
ay sonuna kadar gitmeyen biten yumurta sebzemeyve ekmek su oluyor.
Kesinlikle düzen oluşturun yani marketlrin fiystıda belli ha birde bulgur kurufasulye vs kuru bakliyatları herzaman büyük toptan aldığımdan her ay bitmiyor 4-5 ayda bir alıyorum. Temizlik ürünlerimde aynı şekilde her ay bitmiyor. Kırmızı ete gelirsek kırmızı etin kilosu 500 küsür ama bi insanın yiyebileceği porsiyon 200-250gram yiyeceğiniz zaman et-balık alırsınız öyle atlatırsınız.
Maalesef biyerlerden kısmayınca ayın sonu gelmiyor halimiz böyle. Ama 15 gene fazla yani 15 harcasam dörtdörtlük bir düzen cıkartırdım ben kuruyemişiyle etiyle vs.
Yani birkerede böyle deneyin.
Ayın başında kuru bakliystlarınız ve temizlik ürünlerini topran alın her ay listenize girmesin. 1 aylık kahvaltılık malzemesi alırsınız 10 günlük sebze meyve buzluğa 3-4 paket tavuk 2 kg et enazından sadece bitenleri almayla gderseniz hem bütçeden düşer hemde düzen oluşur. Gros marketlere gidin birde örneğin ankarada ada gros var cok uygun. Güreller de öyle.