Asilzedemom PlutonMerkez burdan anlıyoruz ki Babanız AO sizde BO olmuş anne ve babanız da negetif kan grubu geni var demekki
Asilzedemom Liddle_mom eşiniz veya sizin anne babalara negatif varmı o bakılmalı önce bide negatif taşıyıcı iseniz olur ama çok zor bir ihtimal genelde buna bakmazlar bile bebek mesela siz AA iseniz eşiniz OO bebek kesin a kan grubu olur pazitif negatiflik ikinide de çekinik olmaliki %25 negtif %75 pozitif olur Siz A0 eşiniz OO şeklinde se bebek %50 a %50 o olacak ama negtif yine %25 %75 pozitif yani ikinizinde ailesinde negatif kan grubu olmasi lazim
Liddle_mom Asilzedemom sana sey yazmak istedim suan hani varya internette sen saglik bakanimisin 😂😂 vallaha cok aciklayiciydi tesekkur ederim
PlutonMerkez Asilzedemom bilmiyorum ailemin ailesinin kan gruplarını.Belki gen aktarımıdır olabilir.Tek bildiğim annem babam + ,ben negatif.
Yuuki Liddle_mom Sizinle benim eşimle eşiniz ayni kan grunu 0- oldu oğlumuz ☺️ annem negatif taşıyıcı idi onun etkisi olmus sanırım.
Asilzedemom Liddle_mom fen bilimleri öğretmeniyim 😂😂yüksek lisansa biyoloji kalıtım üstüne yaptım yani tezim onun ustuneydi
Asilzedemom Liddle_mom ama yine söylüyorum çok düşük ihtimal oda ikinizinde taşıyıcı olmanız lazım biriniz tasiciyi diğeri olmasa yine pozitif olur ondan w kuşak falan bilinmeli
Asilzedemom Liddle_mom vallahi yalan değil çok düşük ihtimal ya bende olmaz diye yazidm sonra için rahat etmedi dedim belki kadın için önemlidir yanlis yönlendirme yapmayayım diye açıkladım 😂😂
Liddle_mom Asilzedemom canimsin onemli degil aslinda ben bian ben 0+ allahtan negatif degilim zor bulunuyo dedim sonra icimden ay acaba bebegim negatif olabilirmi diye bir sey gecti bianda kendimi forumdq buldum😂😂
PlutonMerkez Asilzedemom hocam şimdi ben B negatif ,eşim 0+ .Anne babalar +, daha önceki bireyleri bilmiyoruz.İkizlere hamileyim.Öncesinde 3 düşüğüm de var.Kan uyuşmazlığı iğnesi olacağım.Bu bebişlerin negatif olma ihtimali %50 mi?
Asilzedemom PlutonMerkez olsun ama eşiniz pozitif olunca kan uyuşmazlığı konusunda bilgilendirildi kız degilmi
Asilzedemom Liddle_mom ,😂😂ya orata bir sorun varken kadinalarin stresi %10 15 olurmuş ama hiç hirsey yokken düşünceleri ile streslerini %85 ila 95 e çıkarırlar mis bizde hamile olunca %100 yapıyoruz
Kucuk_sican Asilzedemom hocam benimde bir sorum olucak (b.grubu ve A grubu anne babanın çocugu 0 grubu nasıl oluyor
Asilzedemom PlutonMerkez şöyle her bebek için aynı değer geçerli bu arada onu soyluyeyim sen negetif kesin eşin ++ ise bebekler taşıyıcı + olur ikiside ayrı ayir pozitif ama eşinde taşıyıcı ise +- şeklinde ise %50 negatif %50 taşıyıcı pozitif ama ikiside ayrı ayrı aynı şekilde bu oranlar geçerli