Şu 9 ay o kadar hızlı geçmiş ki meğer bunu doğuma gittiğim gün anladım. Önceden bir kaybım olduğu için ve kan sulandırıcı iğne kullandığım için bir de üstüne geçirdiğim rahim perdesi operasyonu olunca doktorum vajinal doğum için riske atmaya gerek yok sezaryen olmalısın diyince zaten hemen kabul ettim çünkü hem bebeğimin sağlığı hem benim sağlığım için. Sabah 12.12.2024te hastanede yatışım yapıldı ve hemen odaya çıkar çıkmaz önlüğü giyip biraz dinlendikten sonra odaya hemşireler geldi ve beni aldılar ameliyathaneye indik çok hızlı oldu. İçeri girer girmez anestezi doktoru gelip spinal anesteziyi yaptı o kadar ağrısız ve sızısız bir işlem ki kesinlikle korkmayın. Emin olun damar yolu daha çok acıyor. Anesteziyi verdiği anda bacaklarım karıncalandı ve beni direkt masaya yatırdılar örtüyü önüme serdiler. Bacaklarımı hareket ettiremeyecek noktaya getirdiğimde sondayı taktılar ve doktorumun gelmesiyle ameliyat başladı ben kestiğini felan hiç bir şeyi duymadım. Sadece bebek çıkartılırken kaburgama çok baskı yapıldı bebeği aşağı doğru ittiler ister istemez de o ortamda tansiyonum ve nabzım düşmüş damar yolundan ilaç takviyesi yaptılar hiç bir şekilde sakinleştirici bile istemedim bebeğimi canlı canlı görmek için. 5 dk içinde bebek çıktı ve yanağıma kondurdular size o sıcaklığı anlatamam ömrüm boyunca unutamayacağım bir andı. Bebek çıktıktan sonra yarım saat kadar bir dikme işlemi sürdü ama inanın onda da hiç bir sızı bile hissetmedim. Zaten hissetmeniz imkansız. Dikişte bittikten sonra beni odaya aldılar üzerimi giydirdiler ve hemen bebeği getirdiler. Son anda çok üşümüştüm o yüzden biraz titremem sürdü. Bebek gelincede emzirmeye başladım çok şükür hemen sütüm geldi. İlk günün en zorlu kısmı bence yürümek değil, hemşirenin bir kaç saatte bir gelip karnıma bastırması oldu. O da kanamanın gelmesi içinmiş. Zaten 3-4 saate bacaklarım kendine geldi ve hemen ardından sondayı hemşire çıkarttığı gibi beni odada yürüttü. Sonrasında gece boyunca koridorda yürüdüm ve çok iyi geldi. O yürüyüşler sayesinde çok çabuk toparladım. Bebekte bir sorun olmayınca ertesi günde benim gaz sorunum bitince hastaneden cıktık ve evimize geldik. Bugün 1 haftamız bitti bile. Sezaryen çok zor felan diyenlere aldırış etmeyin her şeyin bir zorluğu vardır ama bunlar biraz da sizlerin ellerinde. İlk bir kaç gün yataktan kalkıp oturmakta biraz sorun yaşasamda bebeği düşününce hiç bir şey gözünüze gelmiyor. Sizlerde inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. 🥰🙏🏻❤️