Esrakalkanc Kızlar sarma sardım baya içi tuzlu olmus suan baktım acaba pısırırken ustlerıne patates dızsem tuzunu alır mı
Eymenkuzusu Esrakalkanc hem altina hem üstüne patstesi koyun suyuna hic tuz atmayin hala tuzlu gelirse suyunu suzdurup bir daha sicak su ekleyip pisirebilrsinz
Esrakalkanc AnayimBenAna_ baktım tuzsuz du Bı kere daha baktım yıne tuzsuz en son yıne attım bu sefer dedım olmustur sar gotsın en son baktım tuzlu
ASE6154 Esrakalkanc ben geçen denedim hiç almadı eğer imkan varsa tuzsuz yeni bir iç yapıp ikisini karıştır.
Rabiamina Esrakalkanc yaprak da tuzluysa biraz zor. İnşallah alır ama tadını da değiştirir mi bilemem
AnayimBenAna_ Esrakalkanc yani tencereye dagilmasinlar diye tabak bastirdim sonra tencerenin agzina kadar soguk su doldurdum doktum bunu 5 6 kez uyguladim ve basarili oldum :)tuzu azalmis yogurtta dokunce gayet guzel olcak aklinizda bulunsun:) bak internette böyle bişey okudum
mavisevenanne Patates kesip altına ya da üstüne koyun tuzu çeker onu atın patates suyu da çeker yeni su eklersiniz bir kere yeterli olur.
Hayelllerhayatttlar Esrakalkanc ayy benimde bir ara yapraklar çok tuzluydu 😂 bide ramazanda misiafr vardı iftara hepsini sardım bi güzel ocağa koyacagım zaman aklıma geldi 😂😂 ama tabi ziyan oldu o kadar kötü olmuştum ki o zaman 😂
sevgibeybi Esrakalkanc şimdi canımcım su koy pişirmeye bırak. Kaynayınca suyunu dök tekrar su koyup pişir. Yani tuzunu suya bırakıcak sen de suyu dökeceksin ve pişireceksin. O kadar sarmaya uğraşmışsın ziyan olmasın 😃😃