Etkilenecekler lütfen okumasın. 24 Kasım öğretmenler günü akşam saat 10.30 uyumak için yatağa geçtim yatar yatmaz nefesim kesildi karnıma çok şiddetli bir ağrı girdi ve taş gibi oldu karnım gözlerim kararıyor ellerim titriyor yataktan zorla kalktım ama tam doğrulamıyorum eşim evde yok 2 çocuğun uyuyor allahtan annem yakın hemen aradım dışarı kar kıyamet oda ambulansı aramış hemen acile gittik karnım o kadar sertki nts ye bağlayamadı ebe 29+5 im hemen servise götürdüler doktor geldi rahim ağzı kapalı nts de sancı yok rahim duvarı biraz incelmiş dedi ama garip şekilde karnın taş gibi ve ben nefes alamıyorum ellerine sarılıyorum onlar karnımı elledikçe çünkü çok acıyor normal doğum sancısınıda bilirim sezerysnın acısınıda bunun tarifi yok çok kötü bir ağrı sürekli nts rakip ediliyorum daha sonra apandisit şüphesiyle genel cerrah baktı yok ayrıntılı ultrasona alındım kist patlaması olabilir diye oda değil denildi sonra sağ tarafta bi sıvı akışı olduğunu söyledi doktor bebeğin kalp atışları da yavaşlayınca acil sezeryan dedi iç kanama geçiriyormuşum bulunduğum ilde küvez 34 haftadan itibaren başlıyor beni başka hastahaneye sevk edemiyorlar yollar kapanmış doktor bütün ihtimalleri söyledi bebeğin kör olabilir zihinsel engelli olabilir hiç bir şey olmayadabilir ama bunlar bi ihtimal hazırlıklı ol dedi ben artık nefes alamıyorum iyice kötü oldum sabah 4 de aldı sezeryana bebeğimi entübe etmişler başka hastaneye sevk ediyorlar ama hava yolu kapalı kara yolu kapalı akşam 4 de açıldı ve gitti kuzum. Benim amaliyatım 2 saat sürmüş kendime geldiğimde doktor bağırsaklar yapışmış , idrar kesem rahme yapışmış ve plesenta eşten ayrılmış (uterus rüptürü ) tıp dilindeki adıymış çok fazla kan kaybetmişim 5 dk daha geç kalınsaymış bebeği kaybediyormuşuz çünkü dikişler açılmış bebek çıkmaya başlamış neler yaşadım Allah biliyor ölümden dönmüşüm tüm doktorlar hemşireler öyle söylüyor 2. Doğumda rahim parçalanmıştı doktor 4-5 sene anca kendini toparlar demişti ama toparlayamamış üstünden 6.5 sene geçti isteyerek 3. Ye hamile kaldım bunları yaşayacağımı bilsem yaparmıydım bir hafta kaldım hastanede kanlarım düşüktü oda toparladı sonra çok şükür bende tramva oldu günlerce rüyalarımda aynı şeyi yaşadım. Bebeğime gelince 23 gündür küvezde kendi nefes alıyor hiç bir sıkıntısı yok her hafta süt götürüp 5 dk görebiliyorum önümüzde ki hafta anne uyum için vericeklerini söyledi doktor 34 haftalık olucak 1550 gram doğdu sonra 1350 ye düştü şimdi 1750 kilo sınırıda 1800/1900 dedi doktor kucağıma alınca herseyi unutacağıma inanıyorum uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim sağlıklı zamanın da doğumlar dilerim herkese..