Ellove resmen herkes herkesi bu sekilde aslinda dogum hikayeleri ile korkutmus oluyo. Vajinal dogum da zor bi doğum. Saniyolar ki cok rahat. Her dogum, her gebelik cok farkli. Kişiye ozel bi durum bu. Biri cok kolay sezaryen sonrasini kolay atlatirken bazilari da yatak doseklik oluyo. Bazi vajinal dogumlar cok cok rahatken bazilari da cok zor oluyo. Ben zorunlu sezaryen oldum. Varsayalim ki vajinal dogumdan korkutugum icin sezaryen oldum ya da bazi kesimin deyimiyle soyliyim “keyfi sezaryen” dogum yaptim. Kime ne? Nasil ki sezaryen dogumdan korkan insan varsa vajinal dogumdan da korkan var. Bunu sorgulamak kimsenin haddi degil. Hele ki baska annelerin hic haddi degil. Onemli olan doğurmak mi saniyosunuz, dogum sekli mi saniyosunuz? Onemli olan sonrasindaki anneliginiz. Bi kesim sezaryen dogum yapan annenin sanki anne degilmis gibi davraniyolar. Kusura bakmayin da bi havaalanin tuvaletinde vajinal dogum yapan bi şahis bebegi dogurduktan sonra klozetin icine atip kacti. Vsjinal dogum da anne anneyse bu ne o zaman? Anne mi? Birakin insanlar istedigi sekilde istediig gibi dogum yapsin. Kendi bebegi, kendi bedeni, kendi karari..