Ekstra bi durumum ve talebim olmadığı için 1250₺’nin içinde sadece hastanenin doğum hizmetleri var (yemek, şerbet, kapı süsü, doğum öncesi anne tahlilleri, doğum sonrası anne-bebek kan tahlili, serum, çocuk dr muayenesi gibi şeyler)
doğum sonrası bebek hemşireleri odaya gelerek(emzirmeyle ilgili adım adım göstermişlerdi önceki doğumlarımda) burada o ilgi yoktu ve mesai değişiminden dolayı farklı yüzlerle muhatab olduk, memnuniyetsizlik demeyelim ama belliki yoğunlar ve özellikle çağırmadığın sürece uzun aralıklarla uğruyorlardı odaya.
Özellikle bu doğumumda yaşadığım öncekilerde hiç yaşamadığım önemli bi farklılık şu: Odaya geldikten sonra rahmin toparlanması için serum taktılar, doğumhanedeki sancılarım adeta geri döndü, önce serumdan olduğunu anlamadım sonra duş ihtiyacı için seruma ara verince tekrar takmaları 2-3 saati buldu, baktımki ağrılarım geçti kendime geldim, bebeği daha rahat emzirdim, tekrar takınca emin oldumki serumdan oluyor o sancılar.
yani emzirirken zaten o rahim toparlanma sürecini doğal bi şekilde yaşıyorsun, annenin rahimle ilgili özel bi durumu olmadığı sürece dışardan müdahaleye yani seruma niye ihtiyaç duyuyor dr anlamadım! Ben şahsen rica ettim çıkarttırdım sonrasında.
Buarada Sedef hanım doğum sırasında yoktu ama kağıtta onun ismi var, doğumu yaptıran dr ismi hiç geçmiyor evraklarda. Hastanenin sitesinde de yok ismi bu nöbetçi doktorun ismi.
Özellikle yeni anne olacak anne adaylarına tavsiyem, özel bi durumunuz yoksa dertlenip tasalanmayın, enerjinizi ve gayretinizi ayrıntılara takılarak harcamayın, sekinetle hallolur işleriniz inşaAllah.