gezentianne Liddle_mom Benim acı eşiğim çok düşük. Çok panikledim. Ama ilkinde zaten beli uyuşturmak için ince bir iğne vuruyorlar o da sinek ısırıgı gibi bişey. Sonra spinal ve epidurali vuruyorlar. Onların iğnesi daha kalın ama bel uyuştuğu için hiç acı/ağrı duymuyorsun sadece duyusal olarak hissediyorsun. Uyuşturucuyu vururken derin nefes almanı istiyorlar 3-5 saniye sürüyor. Yani toplam 3 iğne olmuş oldu. İkisini hiç hissetmedm ilkini vururken panikeldm bir dk bir dk dedim hazır oldugumda tamam dedim :) O da sinek ısırıgı gibi.Uyuşmaya başlıyor hemen
Gamzeli_03 gezentianne damar yolu daha çok acıtıyor zaten uyuşturucu ya vurunca 4 kadar sayyy uyuştu bacaklarına bir soğuk gibi ılık birşey iniyor uyuşuyor zaten
sacmalamakizim Dennz Ben bu konuyu biraz araştırdım aslında, geneli pek tavsiye etmiyorlar zaten geneli en son çare olarak yapıyorlar, kağan kocatepe diye bir doktor var, kombine anesteziyi öneriyor, spinal+epidural yani, sizde araştırın isterseniz.
Gizm06 Dennz doğumda spinal için bir engel yokken genelin seçenek olarak sunulmasına bile anlam veremiyorum bu çağda hem de. Genel anestezide verilen ilaçlarla solunum baskılanıyor hasta entübe edilip yapay solunum cihazına bağlanıyor. Bu ilaçların bir kısmı plasentadan bebeğe de geçiyor bebeğin ilk nefesini alması daha zor oluyor. Uzun zamandır ameliyathanede çalışıyorum. Bebeğin çıkmasını bekleyen bir çocuk doktorunun suratı asıksa bebek ya haftasını doldurmamıştır ya da anne genel anestezi almak zorunda kalmıştır. Özel hastanelerde böyle genel mi istersin spinal mi diye mi soruyorlar yani bütün dünyada acil durumlar hariç bu iş hep spinalle yapılırken?
Gamzeli_03 Dennz şöyle düşün hayatın da kaç kere tanık olacaksın o ana bebeğini ilk göreceksin sesini ilk duyacaksın yanağıma koydu ebe sıcacıktı yumuşacık küçük de direk göğsüme koydu o kokusunu çektim içime rabbi yessir çek bol bol dua et Rabb’im kolaylık verir genel de hiç birşeye şahit olmuyorsun normal bir ameliyat gibi aaa bebek gelmiş yanıma iki doğum da spinal oldum çok şükür zaten sen görmüyorsun ki yeşil bir örtü belden aşağısı yok uyuşuk ama o anı yaşamak ban başka herşeye değer 🤲🏻🤭😘😭
Gizm06 Spinali kombine ile kıyaslayacak olursak tabiki kombine çok daha konforlu ancak kombine setler baya pahalı ve birçok devlet hastanesi satın alamıyor fiyatından ötürü bazen çin malı markalar getirtiyorlar ama onun da çoğu zaman kalitesini beğenmiyor anestezi uzmanları güvenmedikleri için kullanmak istemiyorlar özelde de malzeme pahalı olduğundan epidural ve kombine için ciddi maddi fark çıkıyormuş durumu olan tercih edebilir
Kuzucukno2 Dennz bebeği görene kadar spinal oldum sonra dikişleri atarken tamamen bayılttılar. Acil sezeryan olduğu için tam uyuşmadan başladılar çok acı çektim o yüzden bebeği görünce tamamen bayılttılar. Ne zaman ayildim hic bilmiyorum gece 23te oldum çünkü sabaha kadar uyumuşum
ikibaloglanannesi Spinal oldum devlette. Bana sordu anestezi uzmanı. Panik atağınız var ise genel olun.
Yenianne6161 Dennz yarıdan al bence genel gerekmedikçe vermiyorlar çok panik olursan sakinleştirici yaparlar bende yarım olacagim
ilaydarabiaoz Dennz aşırı derecede panik atak hastasıyım ilk girerken bile yalvardım dedim ki genel almak istiyorum bebeğe zararlı dedi doktorum ve spinal aldım ilk an sadece vücuduma girdigi an biraz taşikardi ve panik atak tuttu sonrasında belirttim sakinleştirici vuruldu ve çok rahat geçti ❤️🙏🏻
Lavin___ Dennz ay valla kafamı yan çevirdim hemen bi şeyler tuttular kustum en az 3-4 sefer oldu bu ve aslında açtım dedikleri gibi geceden beri bi şey yiyip içmemiştim safra kustum hep
busraanneoluyor Dennz yarimol kesinliklee, tüm artık kimse onermiyo riski daha yüksek.hem.bebek.aliyo narkozu daha fazla uyanma uyanamama gibi bı durumda olmadan atlatirsiniz yarım da merak etmeyin hafif sakinleştirici veriyolar istediğiniz de mis.gibi.geciyo
Fatmasedef Dennz bende genel olmustum ilkinde pazartesi günü beni spinale ikna ettiler evet panik oldum ama çok iyiydiler ilgilendiler buda cok farklıydı iyiki diyebiliyorum oğlumla çıktık ameliyathaneden
hermione_granger Dennz genel anestezi de bebeği hemen emziremiyorsun diye biliyorum süte geçiyor diye ben spinal oldum 1.cide olmadı 2.cide tuttu ama giç hissetmedim bile hetecanlanırsan falan onlar ilaç verdikleri için sakin kalıyorsun bence spinal
rosatue Merve_31 Şu an Nusaybin. İlk içi yeniden atama ile geldik. 2 yıl da Mardin merkezde yaşadık. Sevene saygım sonsuz, ben kaçacak delik arıyorum 😂