37+5 haftalığım kızlar ilk önce normal muayene oldum ultrasonda rahim ağzında açılma falan yok dedi doktorum sonra nst ye gönderdi nst de sancım çıktı baya 5 dk aralıklarla. Ama bu sancılar bende hep var yani nst ye ikinci kez bağlandım ama sancılar hep vardı doktoruma da söylüyordum yorulmaya bağlı diyordu öyleydi de uzanınca geçiyordu. Dün akşam bile böyle sancım vardı ağrı sızı yok sadece birkaç saniyelik kasılma ve nefes darlığı olarak hissediyorum 20. haftadan beri. Herşey yolunda olduğu için doktorum normal karşılıyordu. Neyse ebe alttan muayene etmek istedi sancıyı görünce bende korktum istemedim doktorumu aradı doktorum da beni aradı. Dedim bu kasılmalar bende hep var hani muayene illa gerekli mi falan. bu arada haftaya pazartesi sezaryen olacağım ikinci gebelik. Doktorum da işte artarsa su gelirse haberleşelim o zaman muayene olma dedi. İlk gebeliğimde de böyle sancılar vardı ama acı olarak hissetmiyordum ve açılma ilerlemediği için sezaryene dönmüştü. ŞİMDİ merak ettiğim ultrasonda rahim ağzında açılma yok dediyse neden ebe alttan bakmak istedi ikisi aynı şey değil mi ki? sizce kötü mü ettim muayenene olmamakla? şimdi eve gidiyorum muhtemelen dinlenince geçecek en kötü tekrar hastaneye giderim zaten. Ama yani bu sancılar bende hep var dediğim gibi. riskli bi durum yoktur değil mi? ilk doğumum sezaryen olduğu için buda sezaryen olacak ama su gelmeden ağrı olmadan sancı olmadan doğum başlamaz değil mi? normal noğuma falan alınmam yani dimi 🤨🤨