Selam güzel anneler anne adayları öncelikle hepinize kolaylıkla hayırlı doğum nasip olsun. Evet ben ssvd doğum yaptım 😍 herkesin süreci kendine göre (acı eşiği ağrıya dayanıklılığı değişken olduğu için) zor yada kolay demicem ama benim gönlümdeki gibi oldu elhamdülillah. Cuma sabah hastaneye yattığımda 2 cm açılmam vardı ilk muayenede o esnada fitil koydu ebe ve öğlen saat 11-12 gibi olan muayenede 4 cm olmuştu açılmam ve ben artık dayanamıyorum dedim. Hem ilk doğumda 2 cmden ilerlemeyen açılmam aklımdaydı yine ilerlemeyecek korkusu vardı çünkü saat ilerliyordu ama açılma güzel ilerlemiyor diye düşünüyordum hemde ağrı artacak ama açılma olmayacak boşuna çekicem diye düşünüyordum. Ama şansıma o kadar mükemmel bir ebeye denk geldim ki beni sürekli sakinleştiren yapabileceğimi söyleyecek hatta yapabilirsin değilde yapıyorsun ve açılman tamda olması gibi ilerliyor diye motive eden canım Reyhan ebe 💕💕 tekrar edilen muayene sonrası epidural yada sezaryen istiyorum dedim kendimden çok emindim yapamayacağımdan yani 😅 ama ebemiz kas gevşetici yapalım bidaha duşa gir saat 1 gibi kontrol edelim dedi dediğini yaptı iğneyi vurdu ben tam duşa girmek için yataktan kalktım ki sancım aşırı arttı peşine ıkınma isteği geldi adım atamadım ebem sakın ıkınma daha 4 cm biraz duşta sakinleş dedi o arada yapmam gereken hareketleri gösterdi zar zor attım kendimi duşa ama sancım çok artmıştı ıkınma isteğime karşı koyamıyordum muayenemin üstünden 10 dakika maksimum geçmişti annem doğumun başladığını anlayıp bana söylemeden ebeye gitmiş ebe mümkün değil ama yinede bakalım içiniz rahat etsin dediğinde açılmam 7 cm olmuştu 😇 ve o an gelen ıkınmayla kızım suyunu patlattı ebem muayene ederken 8 cm oldu saçı görünüyor doğumhaneye geçelim yada odanda doğur diye seçenek sundu sonunda yatağımla doğumhaneye gittik çatala çıktım doktorum geldi ilk ıkınmamda galiba dayanamicam dedim ebemiz kadar mükemmel doktorumuz yapıyorsun sakin ol bir dahaki ıkınmanda kızını kucağına vericem dedi ve gerçekten kızım ikinci ıkınmada yavrum koynumdaydı o çıkış anının hissi çok değişik çok başkaydı ama her anına değer. Son bir saat su gibi aktı yani bizde iyiki vazgeçmeme müsaade etmedi ebemiz tamda cuma vakti kızımın sıcaklığı kucağımdaydı kordonunu kestim 💕 darısı tüm gebelere 🤗 Aytakin hoca doktorumdu kendisine ve Reyhan ebeye de ömrün boyunca duacı olucam