Pamuk şeker dikkat ister, alerji dikkat ister, kaşıntı dikkat ister, gebelik zehirlenmesi dkkat ister, tansiyon dikkat ister, beslenme dikkat ister, vücuda alınan ilaçlar dikkat ister, hijyen dikkat ister, enfeksiyon dikkat ister, hasta olmamak dikkat ister,alkol, sigara gibi şeyler dikkat ister, fast food tüketmemek dikkat ister, paketli gıda tüketmemek dikkat ister vs vs vs bir sürü şey gebelikte zaten dikkat ister. Hepsi bebeği ölüme ya da hastalığa veyahut erken doğuma vb götürebilir. Bu her şey için geçerli. Ama etrafımda görüyorum sürekli fast food gömen, yediklerine içtiklerine zerre dikkat etmeyen, bulduğu her şeyi ağzına atan, sürekli tatlı meyve gömen, her Allah’ın günü paketli gıdalarla beslenip abur cuburdan uzak durmayan, çikolata tüketen, hatta sigarayı bile bırakmayan hamilelerin bebeklerinin ve kendi sağlıkları gayet yerinde iken bizim yediğimiz iki adet meyveye yasak konulmasi bana saçma geliyor ki zaten mesela şu yükselmesi bilinmeyen birçok sebebe de bağlı ama herkes tutturmuş şeker şeker şeker. Tamam dikkat edelim de vücuttaki ölçümler normal, e zaten abartıya da kaçilmiyor, canım istediğinde bir adet mandalinaya uzaktan bakıp bırakıyorum, valla gün boyu burnuma kokusu geliyor mesela, e bu daha kötu değil mi? Doktorların çoğu aynı kafada, tutturmuslar olsa da olmasa da şeker şeker seker. Bu arada yanlış anlamayın size karşı olarak söylemiyorum bunları, bir nevi içimi döküyorum.