Herkesin hayat standartları birbirinden farklı tabiki kimseyi yargılamak değil niyetim fakat aile danışmanlığı eğitimi almış bir uzman olarak şunları söyleyebilirim ki evlilik yeni bir sistemin kurulması demek. Eş olma durumuna adaptasyon sağlayabilmek için en az 2 yılın beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu sadece gezme tozma olarak düşünmeyin. Birlikte aynı evin içerisinde yaşama becerisi kazanmak ve uyum içinde yaşayabiliyor olmak sağlıklı bir ebeveyn olabilmenin ön koşuludur. Toplumumuzda evlilik öncesi aynı evde yaşama gibi durumlar çok sık görülmediğinden bir arada evlenme akdi gerçekleştiğinde yaşanmaya başlanıyor. Haliyle ev içi yaşam ilk o zaman deneyimleniyor. Elbette severek evleniliyor, birbirlerinin tanındığı düşünülüyor fakat eş olabilmek farklı bir sistem içine girmektir. Siz bu sisteme hormanlarınızı da dahil ederek hamilelik ile başladığınızda çeşitli aksaklıklarla karşılaşma olasılığınız da artar. Sağlıklı olan her sistemi sağlıklı şekilde tamamlayıp yeni bir sisteme o şekilde adım atmaktır. Mesela kendi kök ailesi ile sorun yaşayıp o sistemde sıkıntılar yaşayan kişilerin de evlilik hayatındaki sistemlerde sıkıntılar yaşayabilmeleri olası. Yani Eş olabilmeyi başardığımıza inandığımızda (sadece duygusal değil mantıksal çerçevede de) ebeveyn olmak daha sağlıklı olacaktır ☺️ doğmuş doğacak çocuklarımızı sevgi dolu bir aile içerisinde büyütmek temennisiyle 🌸