Ay ben burda deliler gibi doüum hikayesi okuyodum normal,sezaryen bütün süreçleri bilmek istiyodumm çok şükür yazmak banada nasip oldu.
37+4 de normal rutin kontrolüm vardı bu arada bebeğim makat gelişti o yüzden normal doğum beklemiyodum bu haftadan sonra dönmeside zor demişti doktorum. Kontrolden bir önceki akşam bir anlık bir sancı oldu ve göbeğim bildiğiniz kare oldu o gün ev işleriyle uğraşmıştım yoruldum ve dönmeye çalışıyodur diye düşündüm sancımda devam etmedi zaten ertesi gün kontrole gittim herşey yolunda nst sancı yok sezaryen tarihi aldık 10 gün sonrasına hastane çıkışı anneme gittik akşam yemeğine orda kaldık yemekten 1 saat önce yine aynı şekilde anlık bir sancı ve karnım yine kare oldu annemle ablam çok şaşırdı bende ilk defa böyle bişey gördüm hiç de duymamıştım yine dönmeye çalıştığını düşünmüştüm sancımda geçti 3 4 dk lık bir sancı. Yemeğe oturduk çorbayı içtim yemeğimi yedim ve bingoo suyum geldi 😂 oturduğum için sızıntı gibiydi başta ve cişimi kaçırdığımı düşündüm ayağa kalktığım an bardaktan dökülür gibi akmaya başladı aynı zamanda sancımda başladı. Hemen hastaneye gittik şansa doktorumda çıkmamıştı daha benim suyum çok fazla geliyodu herkeste bir değildir diye düşünüyorum. 4 cm acıklıkla gittim hastaneye sancılar adet ağrısından biraz daha yoğundu ama uzun uzun sancılar değil 1 2 dk dayanılmıcak derecede değil bebeğim hala makat gelişti dönmemişti epidural sezaryene alındım genel anestezi istemedim bebeğimin doğumuna şahit olmak istedim ve bence en iyisiydi yine olsa epidural isterim. 22.30 da doğuma alındım 22.45 de kızım doğdu 23.10 da odadaydım. Epidural iğnesi normal iğne gibi can acıtıcak bişey değil,doğum sırasında hiç bişey hissetmiyosunuz,doğum sonrasında 4 saatte bir ağrı kesici iğne vuruluyo,sabaha karşıda bel altımdaki bütün uyuşukluk geçti yani 4 5 saat diyebilirim. Hemen ayağa kalktım yürüyüş gerçekten en önemli şey kendinizi bu konuda zorlayın hasta psikolojisine girmeyin hastanede yanımda eşim ve ablam kaldı eve geçtiğimizde de kimsenin kalmasını istemedim bebeğimize eşimle birlikte alışmak,bakmak istedim. Süreçte eşim çok yardımcıydı benimle ve kızımla hiç korkmadan çekinmeden ilgilendi. Rabbim hepimizin evladının gözüne yaş değdirmesin,sağlıklı bereketli yaşları olsın🤍