Raabiagundasi Arkadaşlar merhaba 34+6 günlüğüz tansiyonum yüksek geliyor yatış veriyorlar yatış sonrası hemen doğum mu oluyor ilk gebeliğim nasıl oluyor acaba bilgisi olan var mı yardımcı olur musunuz yaşayan oldu mu aranız da
Bebisiminannesii Raabiagundasi benim yapildi , gebelik zehirlenmesi 160 tansiyon. Dogumu başlattılar ama ben 39 haftaliktim. Geçmiş olsun sağlıkla alirsin bebeğini kucağına inşallah
Busrw Raabiagundasi ilk gebeliğinde 20 tansiyon ile yatışım yapıldı 3 gün doğum hanede normal doğum beklendi tansiyon düşürüldü acılmam 3 santimfe kalınca 72 saat doldu sezeryana alındım
Alone Raabiagundasi doğum yapacak gibi hazırlıklı olun. Başta kontrol altında tutacaklar sizi. Nst bakıp tansiyon ölçecekler. Tansiyonunuzu düşürmeye çalışacaklar. Düşerse eve gönderiyorlar. Ama düşmez de düzenli olarak yüksek kalırsa o zaman doğuma alıyorlar canım
Aysar123 3 defa hastanede yattım tansiyondan dolayı. En son yatışımda gebelik zehirlenmesi olduğu anlaşıldı. Doktor hastanede kal bebeği içerde tutabildiğimiz kadar tutalım dedi fakat nst de sıkıntı gördü aynı gün doğuma alındım. 33 haftalık.
Raabiagundasi Aysar123 benim De en son 24 saatlik idrar toplamamî istediler 282 pozitif çıkmıştı fakat doktor bir işlem yapmadı sadece tansiyon ilacı kullanıyorum Normal mi sizce
Aysar123 aycatutall6121 1.930 kg doğdu 13 gün küvezde kaldı 6 ay hep hastanelerde geçti ama şu an 2 yaşında bir sorunu yok
Yayar Bana kadın dedi ki ölebilirsin dedi yüzüme şap diye yüzüme çarptı şaştım kaldım bişey diyemedim. Ama şükür bişey olmadi o kadını şikayet etim
ikibebeliannis Yayar öyle densizler var garibim annem de kardeşimde tansiyon sorunu vardı yaşı da ileri olduğu için doktor ya sen ya bebek ölğr demiş densiz 1 hafta kontrol altında kaldı Şükür ikisinde iyi şimdi
Bebisiminannesii Zlmm ben normal yaptim tansiyonum kontrol altındaydı hep makineye bağlıydım düşmüş muydu bilmiyorum. Yurt dışında dogum yaptim, Turkiyede hic riske atmadan sezeryan yapıyorlar hemen bilemiyorum
Raabiagundasi Deebg tansiyon ilacı kullanıyorum ilaç kullanmadığım da genelde 15.1 çıkıyor mesela bugün sabah ilacı içtim 1 saat önce tekrar tansiyonumu ölçtüm 15 olmuş bebekte çok hareket etmiyor ilk gebelik olduğu için acaba hemen sezeryanla doğuma alırlar mı onu merak ediyorum
Deebg Raabiagundasi canım bende 35+5 im bebek hareketlerini çok net hissetmiyorum tansiyonum 140/90 çıktı bir kaç kere 24 saatlik idrarda protein 720 çıkmış pazartesi hastanede yattım 1 gece bu sebeple tansiyonlarim dusmeseydi sezeryana alacakti doktor tansiyonum 120/80 seviyesinde olunca nst de iyi olunca 37ye kadar 2 güne 1 kontrole gelerek bekleyeceğiz dedi ama kontrollere bir sıkıntı görürse yine erken alacak böyle durumlarda çok riske girmek istemiyor doktorlar Allah korusun
Aysar123 Raabiagundasi bana her yatışımda fitil, serum vermişlerdi. Ciğer geliştirici de vurmuşlardı. Zehirlenme olduğu anlaşılınca hemen sevk verildi durumun çok ciddi, beyin kanaması riskin var küvez olan hastaneye yönlendirilecek denildi.
12betul Raabiagundasi bende 35+2 günlük özellikle 2 gündür azalma var daha çok toplanma kayma şeklinde . Hareket ediyor ama kısıtlı ve az
Aysar123 Raabiagundasi hastanede kaldım kan ve idrar aldılar orda çıktı. Daha önce tahlilde çıkmamıştı. Hipertansiyon teşhisi konulmuştu ama ilaç kullandığım halde tansiyonum düşmüyordu.
Bebisiminannesii Raabiagundasi idrarda protein cikiyor , tansiyonda yüksekse ,ödem ve sikayetlerin varsa arti olarak gebelik.zehirlenmesi diyorlar.
Aysar123 Raabiagundasi tansiyon ciddi problem. Doktorum 14 9 gördüğünde hastaneye gel demişti. Bebeğin beslenmesini, gelişimini de etkiliyor. Giderseniz sağlığınız için daha iyi olur. Nst de bebeğin hareketleri ve tahlillere göre doktorlar bebeği durdurmaya çalışıyorlar.