Tubakrgn000 32+5 te erken doğum yaptım 20 kasımdan beri küvezdeler ikizlerim ilk başta solunum desteği alıyorlardı 4 5 gün kadar sürdü sonrasında enfeksiyon vardı antibiyotik alıyorlardı oda geçti 10 günlük olduklarında bir şey yoktu sadece emme refleksleri zayıf dediler doktorumuz 2 gün önce bazı bebekler böyle tembellik yapabiliyor ama bazılarında bir sorun oluyor anne karnında bir şey yaşıyorlar bir kaç gün bekleyelim eğer emmezlerse emar çekelim dedi ve emzik istedi emziği 1si tuttu güzel çekiyor diğeri de biraz tutuyor çek bırak yapıyor işin garibi önceden hiç emmeyen oğlum şimdi alıştı emmiyor birazda olsa ki buna hemşireler de bende çok şaşırdık dün ama diğer oğlum biraz çekiyordu hiç ilerleme yok çekiyor bırakıyor 1 emiyorsa 3 bırakıyor emziğede aynısını yapıyor biberonuda tutmuyorlarmış hemşireler öyle söyledi şaşırıp kaldım başına gelen yok mu veya Bi bilgisi olan
Paronayanne Tubakrgn000 32+5te doğum yaptım. Bizimde sorunumuz yoktu ama emme refleksi yoktu. Annesi daha çok minikler. Çabuk yoruluyorlar. Ya bir de belkide emzik sevmeyen bir bebekse nolacak. Çoğu bebek emzik biberon tutmuyor. Benim bebeğim emziği gün içinde asla ağzına almaz . Uyurken sadece. Belkide seninki de öyledir.
huysuz__ Tubakrgn000 emme refleksi ciğer gelişimleri 34 hafta ve üzeri tamamlanıyor ki ☺️yerim onları ben, kızım da 960 gram doğmuştu 32 haftalıkken. 6 hafta geriliği vardı düzeltilmiş 33-34 ü yakalayınca emmeyi öğrenmeye başlamıştı bi iki hafta içinde de tam güçlenmişti . Oğlum da 36 haftalıkken 32 ye uyumlu doğmuştu o kendini besleyecek kadar emebiliyodu çok güçlü olmasa da.
Tubakrgn000 Paronayanne bende yoruluklarını düşünüyorum ama hemşireler Ay hiç emmiyor diyorlar halbuki bir çekip bir duruyorlardı sonra birden birisi daha iyi tutmaya başladı birisi hala aynı çekip duruyor hemşireler tutmuyor bu diyor
Tubakrgn000 Paronayanne doktorun söylediğine göre herşey leri normal bugün birden arayıp taburcu etmeyi düşünüyoruz ama anne uyumda kalacaksınız 1 gece dediler şu an anne uyumdayız her şey iyi hoş gidiyor ama birisi mama yerken bazen birazını o an çıkartıyor hemşire gazdan olabilir dedi yada aç değildir dedi ama 3 saatir yememiş bebek aç olur ben termosum yok burda da sıcak su alabileceğim tek yer kantin ve kantine 2 bebeği bırakıp inemem diye ılık suyla mama hazırladım ondan olduğunu düşünüyorum onun dışında her şeyleri iyi
Tubakrgn000 Paronayanne ve cuma emmeyen bebek ne oldu birden emdi bilmiyorum ama genede çekiyor çok şükür birden tutu diyor hemşirwleri
Paronayanne Tubakrgn000 evet canım benim bebiş hala öyle hafif soğuk yapınca direkt çıkarıyor . Ebe soğuk midesini bulandırıyor olabilir demişti. Anne uyumdaysanız çıkarsınız merak etme canım benim
hndkfl huysuz__ merhabalar, bebeklerinizde neden gelişim geriliği vardı acaba? Benimkilerde de var da merak ettim
huysuz__ hndkfl benim pıhtı sorunum var, vücudun bu genetik pıhtılaşma sorunu bebeğe giden damarlarda direnç yapıyo ve 20.haftadan sonra yeterli besin gönderemiyor bebeklerine dediler. Gelişimleri hep geride kalıyor, kilo alımı durunca doğum kararı veriyolar öyle yani .
hndkfl huysuz__ evet benimki de aynı sorun maalesef. 30.haftada doğum yaptım maalesef bebeklerimizden birini 5.gün kaybettik diğeri de küvözde. Bugün 16.günü sağlıkla kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz 🤲🏽
huysuz__ hndkfl imtihanınız çok ağırmış😓başınız sağolsun, minik savaşçını Rabbim cennetine layık görmüş. Sizin ve eşinizin yüreğinize serinlik , kardeşine acil şifa versin, kavuşmayı nasip etsin inşallah🙏