11 aralıkta doğum yaptım şimdi yazma fırsatı buluyorum. 40.haftamda doktorumun yönlendirmesiyle planlı suni doğum yapılacaktı. O güne kadar doğumun kendi kendine başlamasını cok istemiştim ama hiçbir belirtim yoktu. Sadece akıntım vajina kemiklerimde ağrı ve kasıklarımda ara sıra sancılarım oluyordu. Normal doğumu başlatmak için merdiven cıktım pilates topunda hareketler yaptım. Zaten 34.haftaya kadar şantiyede mühendis olarak çalıştıgım için hareketli bir hamilelik geçirmiştim. Ama hiçbir etkisi olmadı normal doğum için. 11 i sabahı hastaneye gittik. Bir gün önce kontrolüm vardı. Açıklık su gelmesi yada bebeğin kanalda olması gibi hiçbir belirtim yoktu.11 i sabahı sancı odasına alındım. Nst ye bağlandım ve ebeyle görüştüm. Suni sancıyı kabul etmeyebilir bebek ve süreç uzun sürebilir dediler tabi bu herkeste böyle sonuçlanacak diye bir kural asla yok. Seçimi bana bıraktılar. O an riske atmak yada uzun uzun sancı çekmeyi beklemek istemedim ve ani bir değişiklikle sezeryan olmaya karar verdim ve ameliyathaneye alındım. Epiduralli sezeryana girdim o sürece şahit olmak harika bir duygu. Allah bekleyen herkese nasip etsin. Merak ettiklerinizi seve seve cevaplayabilirim. ❤️🙏🥹