Beyzanur_1919 Selam anneler 1 hafta önce doğum yaptım emzirme parası doğum parası gibi haklarımız varmış bunlardan nasıl faydalanabilirim nerelere başvuru yapmam lazım bilgisi olan yazabilir mi 💜
Birkucukprens1 Beyzanur_1919 hatırladığı kadarıyla doğum belgesiyle nüfus müdürlüğüne basvuruyorsunuz onlar yönlendiriyorum 1 Ay içinde de ptt ye para yatıyor eger çalışıyorsanız da sgkliysaniz yine aynı şekilde yüklü miktarda doğum tazminatı alabilirsiniz
Baran3535_ Beyzanur_1919 dogum larasi için nüfus müdürlüğüne gideceksin sut parasi icin skk gideceksin
Aaaabbbccc Beyzanur_1919 doğum parası yok sigortalı çakışan iseniz izinli olduğunuz 16 haftalık izinde maaşınızı devlet karşılıyor ama emzirme parasını e devletten veya doğum yaptınız hastane kendisi de otomatik başvuru yapıyor birde çocuk parası var onun içinde ya kimlik ya doğum belgesi ike adını şuan hatırlamadım bi kurulum var oraya gidio başvuru yapacaksınız
Defnemome Beyzanur_1919 ben hamileyken doğum parası yaptım gebelik parası ve doğum parası hepsi toplam 2 bin gibi bir şey di şimdi her ay 200 tl alıyorum
Baran3535_ Birkucukprens1 doğum tazminati nasıl aliniyor ben doğum yaptim esim sigortali sadece sut parasi verildi
yrncgl Baran3535_ siz sigortalı değilseniz sadece süt parası alabilirsiniz. Doğum tazminatı veya doğum parası diye bişey yok, çalışan annelerin rapor parası var sadece çalışamadıkları izinli günlerin parasını devlet veriyor
Defnemome denizlidenayse sağlık ocağın da hamileyken sana bir belge verecek onu vakıfa götür gebelik parası yapmak için dersin iki ayda bir para alırsın diyerleride doğum yapıncan doğum belgesi vakıfa götür yap tabi sigorta yoksa
denizlidenayse Defnemome vakıf derken hangi vakıf? İlk hamileliğimde sağlık ocağı belge vermemişti bana
Defnemome denizlidenayse sen iste onlar vermiyor zaten kaymaklıkta işte kaç tane vakıf var bildiğin vakıf 😂