Mrymatls her doğum kendine örgüdür derler ama gün olmuyor ki böyle bir mesaj okumayayım .Sezeryan konusunda gerçekten doktorların konuşma yemini var sanki tüm annelere söyleme görevi verilmiş gibi.çok garipsedim.Benim ilk hamileliğimde 41+6 ya kadar yek bir kez dahi sezeryan kelimesi kullanılmadı.Bebek gelmedi, 41+3 ten itibaren suni sancı verildi 41+6 ya kadar yine gelmedi ve nabzı düşünce hareketleri azalınca gerçekten ama geröekten zorunlu sezeryan oldum.ama dediğim gübi ondan önce bir defa bile söz konusu olmadı sezeryan,ne kilo azlığı/çokluğu ne kordon dolanır falan ne kakasını yapar,hatta bende bir sıkıntı varmış ondan dahi bahsedilmedi.şimdi ikinciye hamileyim yine sezeryandan hiç bahsedilmedi,beklenen doğum tarihi neyse o söylendi.tan burası neresi yurtdışı.doktorlar hiç sezeryandan bahsetmedikleri için ben sordum ilki sezeryandan bu da mı öyle olacak diye,anne neyi tercih ederse o dediler ilki sezeryan olduğu için istersen sezeryan kararı verebilirsin ama normali de bekleyebilirsin dediler.Ülkemdeki tüm hamilelere sabır diliyorum,çünkü doğru mu gözlemledim bilmiyorum ama oradaki doktorlarımız yani kadın doğum doktorlarımız hamile annelerinin psikolojilerini kendilerince fırsata çevirip! Müşteri kaybetmemek için onları strese sokup hemen bir tarih belirleyip doğurtmayın ve paranın derdindeler sanırım😢 üzgünüm bu yorumu yaptığım için.Günlerdir yazan arkadaşlar vardı sezeryana yönlendiriliyorlar sürekli okuduğum kadarıyla,kimseyi etkilemek istemediğimden fazla yorum yapmamıştım sezeryan ya da normal ile ilgili ama bu kadarı sanırım geröekten fazla.Benim önerime gelince ben olsam devlet de dahil bir kaç doktora daha gider sonra da iç sesimi dinlerdim.Sağlıklı ve mutlu hamilelikler dilerim,ve sonrasında sağlıklı bir doğum 🙏🌸