sacmalamakizim MPW 14,4 HGB 11,7 P-LCR 47 PLT 116 WBC 11,38 PDW 24 HCT 35,6 NEUT 8,31 Sizce bu değerler normal mi kalp doktoruna görünmüştüm, bu tahlilleri istedi sonuçlar da bu anlayanlar yorum yapabilir mi?
symnrustn sacmalamakizim Ben anlamıyorum ama yapay zekaya sordurttum o da şöyle olabileceğini söyledi 👇🏻 Trombosit sayısında hafif düşüklük (PLT 116), trombosit boyutlarında ise artış (MPW ve P-LCR yüksek) var. Bu, trombosit üretiminin arttığını ama mevcut sayının düşük olduğunu gösterebilir. Hemoglobin (HGB 11,7) ve Hematokrit (HCT 35,6) düşük, bu da hafif anemi göstergesi olabilir. Beyaz kan hücreleri (WBC 11,38 ve NEUT 8,31) yüksek, bu da enfeksiyon veya iltihabi bir durumu işaret edebilir. Bu sonuçlar tek başına kesin bir tanı koymak için yeterli değildir. Değerler, kişinin şikayetleri, yaşı, cinsiyeti ve sağlık geçmişi ile birlikte değerlendirilmelidir. Doktorunuza danışmanız faydalı olacaktır.
Emineecee sacmalamakizim referans aralıklarına göre bakabilirsin. Bazıları düşük ya da yüksek olsa da tek başına bişey ifade etmiyor. En doğrusunu doktorun söyleyecektir
Minikask34 sacmalamakizim sonuçlarını doktora gösterdin mi e nabıza girdiğinde tahlillerim kısmı var orda değerlerin ya yeşil olur yada kırmızı kırmızı bildiğimiz gibi tehlikeli yani kan değerlerinde sorun var demektir değerlerinde kansızlık var bendede böyle olmuştu
ezgickm symnrustn ya canım ben programı yükledm ama beceremedim benim için de sorabilir misin bir sonucu😅 salı günü gideceğim doktora o da bulabilirsem kendisini🥺 önemli bir operasyon geçirdim 5 gün yoğun bakımda kaldım aslında benim için de epey önemli biran önce öğrenmem en azından bir fikir olur🙏😅❤️
sacmalamakizim Emineecee Minikask34 Doktorlar bir sorun görmedi gebelikte normal dediler, teşekkür ederim dün doğum yaptım ben. 😍