Iros26 Kızlar artık çok bunaldık eşimle bi bankaya 80 bin kadar borcumuz kaldı eşim 25 bin tl alıyor fakat karta yatirsak tekrar karttan harcamak zorundayız kısır döngüye giriyoruz altinlari bozup bi anda kapatmak mı yoksa nasıl yapalım fikir -_-
Femay Iros26 bence altınlarınızı bozmayın. Zaten borcunuz az kalmış. E zam da geliyo ocakta. Borcunuz yine aynı kalacak maaşınız artacak biraz daha rahat ödemeye başlarsınız. Hem de altınınızı bozmamış olursunuz. Ben bu kafadayım 🥰 yılın başında olsaydık kesinlikle bozdurun derdim ama zam zamanındayız Bu arada borç karta mı bankaya mı
GulsenUlu Iros26 borc icin altin bozmayin derim. Borc bir sekilde gider kısarak, taksitle ödenir ama altını yerine koymak daha zor.
Tazeanne123456 Iros26 sakın bozmayın. Tl borçlandınız zaten maaş zammıyla bir nebze rahatlarsınız. Biz şu şekilde kartımızı sıfırladık belki fikir olur. Misal 80 bin borç var ve her ay 10 bin ödeyebiliyorsanız 10 bini ödeyin sonra limiti 70 bine çekin. Diğer ay 10 bin ödeyin 60a düşürün. Biz bmyle böyle yaparak kartımızı çok şükür sıfırladık. Limit kalmayınca otomatikman alışverişte yapamadık ama çok iyi oldu. Çünkü kart faizleri çok yüksek
Iros26 Femay borç kredi kartlarına 51 bin tl bi karta 30 bin tl eksi hesabımız var maalesef bebekte geleceği için iyice bunaldık eşimle tekrar biriktiririz belki diyoruz ama oda zor bu devirde kısır döngüye girdik elden taksit ödediğimiz yerlerde var tabi maaş geldiği gibi gidiyor zam olacağını bizde düşündük ama yeter mi kapatır miyiz bebisle kararsız kaldık..
Femay Iros26 o zaman kendinizi strese sokmayın. Kapatın tüm borçlarınızı gelen maaşı da biriktirirsiniz. Ama tavsiye karttan kurtulduğunuz anda kullanmayı bırakın. Bu büyük bi bataklık giren çıkamıyor.
sulee97- Bozmayın derim, 4 aydır evliyim düğünde 1 mily. Yakın takı ve param vardı 4 ayda hepsi bitti eşimin işi kötüydü borç harç dedik bitti. Okadar pişmanım ki , borç ödeniyor ama o altınlar geri gelmiyor . Bozdurmayın derim.
Iros26 sulee97- zaten elimde çok büyük altinlarim yok maalesef borç kadar anca var gözüme gelmiyor o yüzden banka faiz yedikçe altindan daha hızlı artıyor gibi geliyor bana
Iros26 Femay gerçekten öyle 6 aydır kendimizi kısıp ödemeye çalışıyoruz ama olmuyor bi şekilde bunaldık iyice altını kenarda bıraksam çok bi artışı yok ama banka faiz yiyor çok fena
Iros26 GulsenUlu inanın 6 aydır kapatmaya çalışıyoruz ama kısır döngüye girdik olmuyor kapatıyoruz harcama çıkıyor karttan ödüyoruz 😔
Iros26 Patito__ evet kısır döngü kartı kapatıp elimde nakit olsun istiyorum artık kenara biriktirmek istiyorum bunaldık iyice
GulsenUlu Iros26 anladigim kadariyla zaten kararinizi altinlari bozmak uzere vermissiniz, tabii ki sizin karariniz.
Ebruuskaa Evet zam ayındayız, altın iyice zamlanacak ama sizin şuan da borçları kapatmaya ihtiyacınız varken bence kendinizi zorlamadan kapatın. Sonrasında da hem bebek hem geçinme için bütçe ayırıp tekrar ufak ufak birikim yaparsınız. Naçizane fikrim
Iros26 Ebruuskaa teşekkür ederim fikriniz için bende bunu düşünüyorum bi anda borcu kapatıp kenara küçük küçük biriktirmek mantikli geliyor artik
Patito__ Iros26 aynen cnm ilerde tekrr yaparsin bence bebekte gelcek eşin darlanmis olunca snde darlaniorsun ve dedgn gbi dha buyuk cikmazs giriorsun Bence psikolojik rhatlama evliligede ii sekilde yansior. Bn altina degil rahatligima duskunm sahsen. Altin yine yapilr veya yapilmaz. Huzurumuzdan onemli degil. Bebekte olck şimdi dha cok sikisacaksiniz dha cikmza girevek hersy… Oyuzdn ama esinizle konusun bozdurcm ama bndan sonra dha olanli gidelm cnku artk bir guvencmiz kalmayacak diyee…
Deniz4848 İnsan cok daralıyor haklısınız bizde aynı durumdayız Allah yardımcımız olsun ama Bence kesinlikle bozmamak. Bizde zamanında aynı gaflete düştük altınları bozduralım bari duze çıkalım dedik insanoğlu işte kartlar borçlar sıfırlanınca harcamaları artırdık yine kartlar borca girdi altınlarda gitmiş oldu. Bir sonraki sene altın iki katına çıktı her zaman olduğu gibi. Keşke masrafımızı kisip borcumuzu ödeseydik altınımız elimizde kalırdı. Şimdi bebek doğdu bi çocuğumuz daha var haliyle borçlar da var ama yaza kadar tasarrufla bekleyeceğim bu kez altınımı bozmayacağım
Beybiik Iros26 bence bozmayın borç ödeniyor ama altin alınmıyor . Bizde zamanininda borc için bozDurduk o kadar pişmanım ki