Gizem_miros Aysesare cajim benim yuksek ciksaydi sana seker niye yuklesinler saten demek oluyorki senjn sekerin var sekeri olan insana seker yuklerlerse ozmn komaya girer asil aclik sekerin cikmadiysa seker yuklerler aclik sekerin varsa sana yuklemezler cunku normalde sekeri olan birisindir seker yukleyip seni komalik etmezler 🤣
Ifjtjtjtj Esenn1 peki o anneannelerınden hıc duymadın mı 6 kere hamile kaldım 4 ü yasıyo gibi seyler isinize geleni alıp kullanmayın
Ellaynagme Ifjtjtjtj napsınlar, eskiden topaç gibi cocuk dogurdum diye sevşnirmiş annelerimiz, ama arkasında Allah bilir ne nedenler yatıyordu 🤭
Ellaynagme Esenn1 yaptırma bacım, eger gebelik şekerin olurda varsa iki gun sonra burda baslık acar sorarsın, niye suyum dazla niye cocugum onden gidiyor napmalıyım diye 🤭
Ellaynagme Dlrm yanlış anlamışsın bacım sen olayı, testin amacı bu degil, ilerisinide etkiliyor evet ama hamilelik donemindede onemli. Suyun fazlalıgı erken dogum kilolu bebek ani bebek olumleri bunlar hep gebelik şekeri sonucunda cıkıyor
Dlrm Ellaynagme yok bir iki kere sordum bana o şekilde söyledi ama bilemiyoeum tabi sizde doğru söylüyorsunuzdur..
Ellaynagme Ezgu bende bende kesinlikle cıkmaz dedim, kilo almadım hamileligim boyunca dogru duzgun bişey yemedim, ama bendede cıkdı
Nasirliiii Aysesare Merhaba nasil bakilio seker yukselmesine? Bende duydum bazi annelerde kanda seket var diet uygulayib fazla tatli yememeye calisiyorlar.Seker yukselmesi kanla yapilmiyormu?
gizemmm Nasirliiii kan şekeri ölçümüyse eğer ölçüyorlar ama günde sadece 1 kez. Yani sadece açlık ya da tokluk . O da damardan bakıyorlar bildiğim kadarıyla parmak ucundan değil. Eğer yakınınızda varsa şeker hastası onun şeker aletinden her gün bakabilirsiniz. Ya da bi cihaz alabilirsiniz çok pahalı değil 50-100 lira
Matcianne Vuslat123 eğer hayatınızda hiç şeker tüketmiyorsanız kesinlikle yaptırmayın ama verdikleri içecek meyveli maden suyu tadında teneke kola büyüklüğünde şahsen ben günlük daha çok şeker tüketiyorum ve bu testi yaptırmayan iki tanıdığımın birinin çocuğu dört beş yaşlarında ve görme engelli biri ise anne karnında son haftasında kaybetti bebeğini sebep gebelik şekeri malesef birde benim doktorum kesinlikle gereksiz bir şey yaptırmıyor ikili testten sonra üçlü de yaptıralım dediğimizde para tuzağı demiş insan şeker testi gereksiz veya zararlı olsaydı yaptır demezdi sanırım
Matcianne Betllll bende size katılıyorum onu yeme bunu yeme diyor her şeyin en sağlıklısını yediğini iddia ediyor fakat cildi fiziği falan normal beslenen çoğu insandan daha kötü durumda
Betllll Matcianne bide ben şunu anlamıyorum insanlarda mesele her konıda doktoruna sor a dese doktor b dese doktor ama konu böyle şeylere gelince aşıydı testi ayy asla yaptırmam diyen garip insanlar türüyo birden ufak rahatsızlında koştuğun o doktor zaten bunu senn iyliğin için yapıyo sırf konuşmak için konuşanan insan kaynıyo etraf
Matcianne YagmurDaskn ekmekte yemeyin diyor canan karatay ama başka bir doktorda yağların yakılması için çok azda olsa ekmek yemelisiniz diyor ve bunu diyen doktorda canan hocanın emsali ama daha dinç ve sağlıklı duruyor şimdi hangisine inanmalıyız
YagmurDaskn Matcianne Daha dinç ve sağlıklı olabilir. Ama kimi insan erken çöküyor. Herkesin sıkıntısı kendine. Erken yaşlanan bissürü insan var dış görünüşe asla aldanma. Ayrıca ben her konuda Canan Karatay’a güvenelim demiyorum. Şeker yüklemesi konusunda katılıyorum ona. Herkesin kendi düşüncesi isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz