secondmylife yukarıda bir başkasına yaptığım yorumu aynen yapıştırıyorum buraya.
İhtiyacı olup olmayan neye göre belirlenecek? Mesela evet park yatağa ihtiyavim yoktu beşiğim vardı. Çocuğumun tüm ihtiyaçlarını zaten almıştım ama ekstra ıslak mendil şampuan bebek bezi vs neden olmasın? Mesela reflü yatağım yoktu. Ha almak istesem alamaz mıydım tabi ki alablrdim ama ekstra masraf olmasn yeni evliyiz borclarimiz var diye almadım mesela. İhtiyaç sahibi olmak için illa başkalarına muhtaç olmak gerekmez ki zaten başvuru yaptık çıktı. Silah zoruyla almadık yani. Evimiz var arabamiz var ama yine de çıktı. Demek ki birçok kişiye zaten çıkıyor.
Kaldı ki bebeklerine üç beş tane ürün alamayacak olanlar neden çocuk sahibi oluyorlar? Yani belediyelere muhtaç olmak için mi yaşıyorlar? Biz belediyeye muhtaç değiliz ve belediye hepimizin belediyesi, hizmetten hepimiz faydalanabiliriz, hal buyken ben eğer şartları karsiliyorsam ve başvurup kabul edildiyse demek ki ihtiyaç sahibi olmak için illa belediyelere muhtaç olma derecesinde olmaya gerek yokmus. Yani belediyenin yaptığı iki üç kurusluk yardımlara güvenip çocuk yapmayin. Aksi halde elbette ki daha çok ihtiyacı olanlara çıksın ama ben zorla gidip başvuruyu kabul ettirmedim. Şartları karşılamism demek ki, olay bu. Ha bu arada eşimin üzerine arsalar vs var. Benm kendi aracım da var, eşimin de arabası var, evimiz de var. Eşimin tcsini vs her şeyini istediler, üzerimize ne var ne yok her şeyi yazdık, yine de çıktı. Demek ki belediye sizinle aynı fikirde değil. Zaten var olan ürünleri ben her türlü kullanacağım, çöpe atmayacağım sonuçta. Ha mesela gönderdikleri ıslak mendili vs beğenmedim yenidoğan doneminde değil de normal ev için kullanırım mesela ya da cildi kendini topladıktan sonra denerm, sıkıntı çıkmazsa kullanırım. E bu da bir kullanım çeşidi. Yani ekstra harcama yapmak yerine başvurdum ve kabul oldu, bu da benm isime geldi.