Selam kızlar hamileliğimin ilk başından beri burada hep doğum hikayeleri okuyarak buldm kendimi, vajinal doğumada sezaryenede herzaman hazır hissettm bebeğimin nasıl gelmek istediğini ona bıraktım. ✨
Gelelim doğuma; 25 ekim akşam 23:00 gibi wc kalktığım anda bir iki damla su aktı ama ben su mu idrar mı anlamadm, devamı gelir mi diye bekledim ama gelen giden olmadı. Yattım gece 03:00 uyandım tkrar kontrol ettim sancım kanama yada su varmı diye ama hiç birşey yoktu tkrar geriye uyudum 😴 08:00 de eşimi işe yolculadm hala birşey yoktu 10 gibi bir ıslaklık hissetm ve dedimki artık suyum geliyor. Hemen kayınvalidemle hastaneye gittik ben her ihtimale karşı kahvaltı yapmadım doktora gittiğimde beni nst bağladılar hiç sancım yoktu nstdeyken su gelmem çoğaldı. Doktor çatı muayenesi yaptı hiç açılmam yoktu sancımda hiç yoktu doktorum dediki bu şekilde vajinal doğumu beklersen çok uzun sürer ve yorgun bitkin düşersin sezaryen öneriyorum, bende doktoruma güvendiğim için kabul ettm eşimi aradım hemen hastaneye geldi bende odaya geçmiştim ailem herkes gelmişti odamızı süsledik ve ameliyat için ben giyinmiştim sonra ameliyathaneye indirdiler ben çok sakindim anestezi doktoru genelmi yoksa spinal mi istediğimi sordu ben spinal tercih ettim, beni oturttular belimden iğneyi vurucak diye beklerken çoktan iğneyi yapmıştı doktor ve ben hiç birşey hissetmedim. Onlar yatırdılar ve önüne perdeyi çektiler sonra eşim geldi yanıma ameliyat başladıktan 5 dk sonra saat 14:21 de oğlumu gösterdi doktorum minik mucizem doğmuştu 👼
Sonra eşim bebekle birlikte çıktı benide dikmeye başladılar, ben çekiştirme sallanma falan bile hissetmedim. Benim sütüm hemen geldi oğlumu emzirmeye başladm ayağa kalkmaya sıra geldi ve ben korkuyordm ilk ayağa kalkmaktan burda öyle okumuştum ama korktuğum gibi değildi rahatlıkla kalkabildim, bütün gece tek başıma kalktm diyebilirim… Buraya kadar herşey güzeldi ama sonrasında 9 gün yoğun bakım sürecimiz oldu çok zor bi zamandı onuda atlattık çok şükür artık evimizdeyiz oğlum kollarımda…
Benim hikayem böyle, şükür ikimiz de keyifliyiz, herkese güzel hayırlı doğumlar diliyorum🫶💐