Bir gün bende buraya hikayemi yazmayı hayal ediyordum sonunda o gün geldi 40+3 de doğurdum 🥰 26 Kasım akşam saat 8 gibi hafiften böyle üşütürsünüz de gazınız olur ya öyle bir sancı geldi geçti hemen önemsemedim 8. 30 civarı yine aynı sancı geldi bekleyeyim dedim dakika tuttum baktım düzensiz ama sanırım bugün o gün dedim içimden zaten hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren hep 26 Kasım geçiyordu içimden 🤭 9 da eşimi aradım gaz sancısı gibi düzensiz ağrı geliyor dedim o benden heyecanlı duşa gir geçmezse geliyorum dedi nöbetteydi duşa girdim çıktım baktım düzenli olmaya başladı hiç panik yapmadan derin derin nefes aldım dua ettim Kolaylıkla sağlıkla kucağıma alayım diye eşimi tekrar aradım geldi o sırada doktoruma yazayım dedim sancı aralığı uzun çünkü bir de ilçe ile merkez arası 2,5 saat doktorum hiç bekleme gel dedi su veya nişan olayı yoktu bende sakince herşeyi arabaya koyduk yola çıktık arabada ağrılarım giderek artmaya başlamıştı ama nefes egzersizleri ile güzel karşılıyordum saat 1-5 geçe hastaneye giriş yaptık ebe hanım açılmama baktı 3 cm di bundan sonrası gittikçe zorlaşıyordu benim için gece saat 4 e kadar güzel karşıladım ebe hanım tekrar baktığında açılmam 7 cm olmuş ilk doğuma göre buraya kadar hızlı ilerledim ördek yürüyüşü eğil kalk pilates topu bunlar çok işime yaradı açılma için tavsiye ederim ağrılarım şiddetlenmeye başladı duşa girdim çok iyi geldi inanın o ağrı sırasında hiç birşey düşünmüyorsunuz 1 dakika sürüyordu ağrı 5 dakika nefes alıyordum derken sabah saat 7 oldu ve benim açılmam hala 7 cm di ebe hanımcım muayene ederken bir baktım suyum geliyo bir anda sonrası inanılmaz hızlıydı ayağa kalktım basınç hissediyordum yine duş belime masaj derken 9 da doktorum geldi açılmama baktı 10 cm dedi hızlı ilerlemişti açılmam doğumhaneye yürüyerek gittim ebem çok tatlıydı sadece beni dinle 1-2 ıkınmada bebeğin kucağında dedi 1. Ikınmada kafa göründü 2. Ikınmada bir yanma hissettim vajinamda o süreç te ağrı hissetmiyorsunuz sadece yanma oldu bende sonra bir baktım bebeğim kucağımda🐣 bir de bizim kafa büyüktü baya o yüzden iç dikişlerimi sormadım ama dış dikişlerim 5 taneydi dikişeri hiç hissetmedim bebeğin eşinin çıkışını da hissetmedim uyuşturuyorlar o bölgeyi çünkü benim için doğum değil sonraki süreç çok zordu popomda ödem oldu basur oluştu bebeğimin solunum sıkıntısı oldu kuvöze alındı sütümü veremedim bunlar daha çok yordu beni çok şükür şuan iyiyiz evimizdeyiz Allahım herkese su gibi doğumlar nasip etsin süreç uzun fakat sonucu mükemmel bir duygu hele kokusu inanın herşeye değer 🥰 uzun oldu sanırım bütün annelere şunu söylemek istiyorum Allah gerçekten o gücü veriyor ben ki acı eşiği düşük bir insanım ben yaptım inandım başardım öncelikle geçeceğine biteceğine inanırsanız sizde yaparsınız kendinize güvenin bir şekilde oluyor 🌺