Selaam kızlar :)
1 kasım cuma gününün akşamında ara ara giren bel ağrılarım başladı ama o kadar hafifti ki gerçek mi yalancı mı anlayamadım ve heyecandan uyuyamadım. En son gece 3de duşa girdim ve geçti bende yatıp uyudum. Cumartesi sabah uyandığımda kanlı nişan geldi ve doktorumu aradım. Hastaneye gidip nst çektirmemi istedi öğlen 12 gibi hastaneye gittik ve nstde sancılarım çıktı ama çok hafifti doktorum eve git sancılarının sıklaşmasını bekle dedi ki zaten bende bi ağrı hissetmiyordum. Cumartesi günü gündelik hayatıma devam ettim. Yürüyüş yaptık, dışarı çıktık gezdik vs. Akşam 7 gibi sancılar regl ağrısı gibi gelmeye başladı ama düzensizdi. Hareket ettim bol bol. Saat 23.00a doğru düzene girmeye başladılar 5dk bir ama çok hafif hala hayatıma devam edebileceğim gibiydiler. Doktorum yinede muayane için çağırdı ve hastaneye gittik. Nstde yine sancı çıktı ve düzenli şekilde ama açılmam 1cmdi. Yine eve gönderildim, sancıların şiddeti dayanamayacağın gibi oluncaya kadar evde geçir dedi. Cumartesi gece 1den sonra sancılar şiddetini biraz arttırdı. Hareketler duş vs geceyi geçirdim ve sabah 10da tekrar hastaneye gittik. Regl ağrısından bi tık fazla hissediyordum bu aşamada. Sanki belim tutulmuşda oturduğum bi yerden kalkarkenki batma hissi gibi geliyordu 5 dk aralıklarla. Hastaneye gittiğimizde açıklığım 5 cm olmuştu yatışım yapıldı. Muayane nst falan derken Pazar sabah 11de yatışım yapılmış oldu. Bi doula ve ebe ile anlaşmıştım özel onlar geldiler ve başladık bol bol hareket etmeye 😊 bu kısımlar çok güzeldi. Ölüyorum bitiyorum bi sancım yoktu zaten aralıklarla geldiği için tolere ediliyor. Gülüyoruz sohbet ediyoruz 5 dk aralıkla sancı geliyor bi 30 sn duruyoruz ve sohbete devam. Bu süreçte doulanın bana çok faydası oldu. Her sancıda masajlar tekniklerle beni rahatlattı. Ve kolay bi şekilde geçirdik. Açılma çok yavaş ilerliyordu bu sebeple öğleden sonra 4 gibi suyumu patlattılar daha anca 7 cm olmuştum. Suyun patlamasından sonra sancıları daha fazla hissetmeye başladım ama yinede güzeldi fena değildi. Bu süreçte duşa girdik sıcak su gerçekten çok rahatlatıyor. Vee saat 6da artık havuza geçtik. Ben suda doğum yapacaktım çünkü. Sancıların artık kendini gerçekten hissettirdiği noktada havuz ilaç gibi geldi. Havuzdaki sıcak su insanı çok rahatlatıyor. Ve son saatleride havuzda geçirdikten sonra 21.27de kızım dünyaya geldi. Havuzun içindeki kısım gerçekten çok özel ve güzel. Havuzda sadece ben vardım hiçbir müdahale yok, çataldaki gibi sizi izleyen gözler yok ve en önemlisi hareket özgürlüğünüz var. Nasıl ve hangi pozisyonda rahatsanız o şekilde durabiliyorsunuz. Ortam deseniz loş bir ışık(tuz lambası yaktık) rahatlatıcı bir müzik ve tavana yansıtılmış yıldızlar. Gerçekten çok huzur verici ve sakin bi ortamda karşıladım kızımı. Havuza girdikten sonra doktor dahil kimse mdahale etmedi. ve 5 6 ikınma ile kızım geldi tutup onu suyun içinden aldık. Bu süreçlerin tümünde eşimde yanımdaydı. Kordonu kesilmeden göğsüme koydular ve ten teması yaptık sonra kordonu babası kesti 🥹 yırtığım kesim dikişim vs hiç birşey olmadı. Havuzun içinden kızım kucağımda çıktım ve yürüyerek odamıza gittik, odada biz giydirdik. Çok güzel anlardı çok özeldi. Dileyen herkese nasip olsun. Doğumu şöyle özetleyebilirim 200 sancı geldiyse bunlardan 20 tanesi vov çok acıyormuş diyebileceğim sancılardı onlarda zten 30 sn sürüyo. Şiddetle herkese suda doğumu öneririm. ❤️❤️