Merhaba arkadaşlar sonunda banada nasip oldu buraya hikayemi yazmak etkilenecek olan varsa okumasın 🌸 41+1 de doğumum gerçekleşti doktorum en fazla 40+6 bekleyecez olmazsa gel suni ile demişti o vakite kadar ne egzersizler ne hurmalar ananaslar fayda etmedi ne sancı ne açılma 40+6 da yatış için gittiğimde şiddetli sancılarım olmaya başladı hissetti mi naptı bilmiyorum yatış yapıldı kendi sancılarım olunca beklemek istediler 1 cm açılmam olmuş o gün bir gün o şekilde bekledik 2 cm oldu sabaha doğru sancılar kesildi tabi sürekli alttan muayene ediliyor beni en çok zorlayan şey o oldu zaten 2. Gün sabah suni başladılar 24 saat suni aldım ama ben gram sancı hissetmedim nst de sancılar baya var ama bende tık yok doktorlar da ona şaşırdı acı eşiğin yüksek dediler tam tersi canım nazik biriyimdir 1 gün de o şekilde geçti rahimi dinlendirmek için gece kestiler suniyi 3. Gün tekrar deneyecez dediler ama ben çok yorulmuştum artık sürekli alttan muayene nst de sürekli kalmak olmuyorsa sezeryan dedim herşeyi denemeden almıyoruz sezeryan seçeneği en son çare dediler 3. Gün tekrar suni verdiler bu sancılara kendi sancılarım da eşlik etmeye başladı zaten sıvı hariç hiç bir şey yememde yasak o ayrı bir bitkin düşürdü beni sancılar artık dayanılmaz hal almaya başladı ve alttan muayene de sürekli rahmi öne çekme masajı yapıyorlardı açılmam kolaylaşsın diye o acının tarifi yok tüm hastane sesimle yankılanıyordu o masajı yaptıklarında artık yalvarıyordum çekin elinizi diye suyum da hafif de sızınca suyumu patlatmaya karar verdiler su geldikten sonra rahatladım hafifden suniyi kestiler yarım saat nefes alabildiğim o zaman oldu tek nefes egzersizleri yapmamı söylediler sancı geldikçe cidden fayda ediyordu ama aşırı şiddetli sancı gelince nefes bile alamıyordum su geldikten sonra 4 cm olmuşdu zaten suda doğum yapacaktım o odaya alındım hazırlıklar yapıldı ama açılmam yok sancı dayanılmaz halde suya girmek istedim sıcak suya girince ağrılarım katlanır oldu duştan çıkınca tekrar aynı en son doktor geldi ilerleme yok sezeryana alalım dedi anestezi ile konuşalım uygun görürlerse dediler artık dayanamıyorum lütfen sezeryana alın beklemek istemiyorum dedim 3 gün boyunca ordaydım artık acıdılar tamam sezeryana alacaz dediler o an gerçekten tek derdim ağrımın kesilmesiydi ne sezeryan korkusu ne yavruma kavuşma hiçbir şey aklıma gelmiyordu hemen acil bir şekilde sezeryana alındım belden iğne vurdular inanın o kadar acımıyor damar yolu daha çok acılı anında acım kesildi dedim oh şükür hemen yatırdılar işleme başladılar dokunmaları hissediyorsunuz ama sıfır acı başladık demediler daha başladınız mı diye sormadan bebeğin doğdu dediler sonra ağlama sesi geldi işte o an herşeye değdi dedim sildiler giydirdiler yanıma getirdiler çok muazzam bir an unutulmaz dikim işlemi de yarım saat sürdü ameliyat esnasında midem çok bulandı ama kusamadım iğne gibi bir şey yapıyorlardı sürekli 2-3 sefer oldu bulantı sonra geçti ameliyat bitince bekleme odasına alıyorlar sıcak bir oda 1 saat orda durduk baya üşüyor insan çünkü odaya götürmeden karnıma bastırdılar hissetmeye başlamıştım zaten baya bir acıdı odaya alındım orda da bastırıldı sonra bir daha yapmadılar ilk yürüyüş korktuğum gibi olmadı rahat yürüdüm sürekli de yürüdüm yürümek iyi geliyordu sonraki günler kalkmak yürümek çok zor oldu benimde 8. Gün bugün daha iyiyim diye bilirim ama hala yanma hissi çok oluyor yürürken kalkarken ilaçlar ile toparlıyoruz bakalım dikişler alınınca daha iyi olacağımı düşünüyorum bebeğim de şükür çok sağlıklı kucağımda emerken yazıyorum rabbim herkese güzel doğumlar nasip etsin inşallah uzun oldu kusura bakmayın 🌸❤️
Bu arada Bilkent şehir hastanesi de doğum yaptım bende çok araştırıyordum bu hastaneyi bilgi vermek için yazıyorum ben aşırı menmun kaldım doktorun dan hemşiresine ebesine o kadar ilgili o kadar güler yüzlükerdi ki moralini düzeltmek için seni teşvik etmek için çok çabalıyorlar doğum ve doğumdan sonrası süreç içinde eğitime geliyorlar bilgi veriyorlar suda doğum seçeneği var yatış yapıldığı zaman söyleyin o şekilde doğum formu hazırlıyorlar imzalıyorsun odada jakuzi var doğum yaklaştıkça oraya alıyorlar su da sancıları karşlıyorsun ama suda doğurmuyorsun yine yatağa alıyorlar doğum anında odaları çok güzel temizlik açısından biraz benim için sınıfta kaldı sancı odaları tek kişilik pilates minderi felan hepsi var doğum yapınca yukarı servise alıyorlar servisde ki odalar 2 kişilik beni ilk 2 kişi odaya aldılar ama boştu hemen eşini arıyorlar çağırıyorlar doğum yaptı eşiniz gelebilirsiniz diye yanında yakınlarım da geldi izin vermişlerdi annem ve eşim ilk gün yanımda kaldılar o da boş diye ses etmediler kadın refakatçi istediler ama sabah bana gelip tek odaya alacaz seni dediler normalde yasak ama eşin sana çok yardımcı oluyor belli tek odaya alalım dediler sağolsunlar sonra tek kişilik odaya geçtik yemekleri berbat yanınızda yiyecek içecek stoklayın benden tavsiye aklıma gelenler şuan bu sormak istediğiniz olursa cevaplarım🌸