Nazo77 Ben sadece doğumdan sonra alınıyor sanıyordum ama aile sağlığı merkezindeki ebe doğumun beşinci günü kontrol için bebeği aile sağlığı merkezine getirmemi ve topuk kanı alınacağını söyledi bazı hastalıklar var mı tespiti için.Bunu yaptıran var mı ilkkez duydum.
Kevser_1 Nazo77 evet ben de yaptırdım hastanede bazı sonuçlar cikmiyor oyuzden sağlık ocaklarında yapılıyor demişti hemşire
Enfal_06 Nazo77 bizim 2 side hastanede alındı aile hekimliğiyle uğraşmak istemedim özel hastanede 2 kez alındı
myavocado Nazo77 herkesin aynı şekilde oluyor, bir doğumdan sonra doğduğu hasatnede, ikincisi de beş gün sonra sağlık ocağı veya özel hastane takipli iseniz ve özel hastanede yaptırmak isterseniz özelde yaptırıyorsunuz.
Nazo77 Enfal_06 Sen uğraşmak istemedinde insanın peşini bırakmıyorlar ki beni ilk 25nci haftada aradılar 4-5 kez rahat aradılar yani 😅
myavocado Nazo77 siz özel hastanede yaptıracağım demişsinizdir ondan ararlar,söylerseniz sisteme işlerler ısrar etmezler illa sağlık ocağında yaptırın diye
Enfal_06 Nazo77 ay yok bizimkiler öyle aşı için aramadılar bile hamileyken bi kere aramadılar bebeğim 3 aylık aşıları için arıyorum açan yok oraya gidiyorum hemşire yok diğer aslında bizim burdakiler öyle bi değişikler
isimsizdir Nazo77 doğduğunda hemşire alır sonrası gün verir o zmnda saglikocagina gidip hemşire alıyor
myavocado Nazo77 devlet hastanesinde alınmıyor o yüzden sağlık ocağı tekrar tekrar arıyordur, peşinizi bırakmama sebebi bebeğinizin hayatı çünkü. Mutlaka verin topuk kanını çok önemli 🙏
Hryedz Nazo77 1. De sadece özel hastane almıstı saglık ocagına bır kagıt vermıstım gecenlerde ebe ıle konustuk artık hastaneler sadece sma ıcın bakıyor bızde alıcaz 2 kez alınıyor artık dedı
Annelikmghb Nazo77 evet dogru gecen hafta ebe soyledi dogum yaptiginda haber ver 3. Günü bebekten kan alacagiz dedi ilkini hastane aliyormus.
myavocado Nazo77 devlette doğar doğmaz alınan ile sagllik ovaginda 5. Gün alınan tam olarak aynı değil. Ben onu demek istedim, 5. gün de vermek gerekiyor
Nazo77 Enfal_06 Burasıda çok fena valla😅en sonunda dedim doğmadan birgün uğrarım şükür uğradım kurtuldum yaptığı şey form doldurmak emzirme şeklini anlatmak bunlar zaten internette bulunan şeyler çok manasız geldi.
dilaradoyan Nazo77 evet iki kez alınıyor. Doğum sonrası hastanede ve kontrolde sağlık ocağında. İki kan karşılaştırılarak sonuçlara ulaşılıyor