Yeni_hamis Merhaba arkadaşlar.35 haftalıgım bebek son 3 haftadır hep 100 gr 100 gr alıyor sexeryan olucam 3 haftam kaldı suanki kılosu 2300 doktor kılosu onemli değil yeterki ciğerleri gelişsin diyor ama takıyorum kafama normalde haftada 250 gr alması lazım en az ama neden boyle oluyor doktor senın beslenmenle alakalı değil dedı bebeğin kan dolaşımıyla alakalı muz kaşar yiyorum proteın agırlıklı beslenıyorum dedım hıc senın yemenle alakalı değil dedı zaten 20 kg aldım fena haldeyım sürekli zaten yemek istemiyorum yesem de almıyor zaten.Böyle olup yanı zayıf doğup ciğeri gelişip küveze girmeyen bebeğiniz oldu mu kuvez işleri son olaylardan sonra benı korkutuyor cunku 2 evladım daha var onlar evdeyken kardeşinş onlara getırmek istiyoruö kuvez ciddi anlamda iatemiyorum.Ciğer geliştiricen de bahsetmedı doktorum😢Çok duygusalı zaten of
iremhzl Yeni_hamis kac kiloyken uzerine 20 kilo aldiniz, sola yatmaya calisin cogu doktor en guzel oyle besleniyor diyorlar, onun disinda agzinizdan muz yiyince cocuga gr olarak gittigini dusunmuyorum ben bunyesiyle ve kan akisiyla alakali bebege,
Nesizade05 Yeni_hamis doktorun ne güzel açıklama yapmış neden canını sıkıyorsun ki kilo değil ki bebeği küveze sokan ciğerler genelde . Ben de 36. Haftama giriyorum 2 gün sonra kilosu 2.300 ama takılmıyorum hiç sadece sağlıklı olması için dua ediyorum . Şöyle söylim yengem ilk çocuğunu 2.100 civarı doğurdu küvetine girmedi 2. Çocuğunu 3 kilo doğurdu ciğerlerinden dolayı 2 gün küvezde kaldı . En önemlisi sağlık lütfen kiloya takılmayın hepimiz sağlıkla kucağımıza alır evimize geliriz inşallah 🤲🌸
Dbxfdg Yeni_hamis bizde de böyle bir sorun var moralinizi yüksek tutun olabildiğince iyi beslenin ben de öyle yapıyorum her hafta umarım kilo almıştır diyerek doktora gidiyorum gerçekten çok zor, sağsalim kucağınıza alırsınız inşallah önemli olan organlarının gelişmesi ve sağlıklı olması elinizden geleni eminim yapıyorsunuz lütfen içiniz rahat olsun
Nesizade05 gezentianne neden her kiloda gelişimde gerilik yaşayan anneye bu soruyu soruyorsunuz cidden Merak ettim
Yeni_hamis iremhzl 60 kılo idim.Ben ne ldr dikkat etsemde yapısal sanırı ılk gebeliğimde 32 kg aldım 50 ile hamıle kalmıstım.Ikıncı gebelikte 58 ile hamıle kalıp 27 kılo almıstım.Bunda da 60 la kaldım suan 20 kg dan gidiyorum kıloma takılmıyorum benım yapısal dıkkat ettgm halde alıyorum ben emzırme donemınde diyetısyenımle emzıren anne diyetı yapıp tüm kılolarımı verıyorum sadece hamılelık donemlerım son zamanlar asırı agır gecıyor tek skımtı o
gezentianne Nesizade05 Ondan mı kaynaklı diye merak ettiğimden soruyorum siz neden sordugumu merak ettiğiniz gibi :)
Yeni_hamis Nesizade05 Aslında kıloyandeğilmde işte ciğer gelişimine takılıyorum . Kalp atısları da sıkımtılı 38.haftaya gitmeyedebilir gitmezse ciğerler gelişemeyebilir.Bir de bu kuvezde öldürülen bebeklerın doktor dedıklerımkişi bulundugum bolgeden oraya gitti hangı hastane oldugunu burada acıklamıyorlar o yuzden aşırı tedirginim küveze girmesını asla istemiyorum.Insallah sağ sağlim kıcagıma alıp evime donerım
gezentianne Yenianne6161 Sadece sigara içince gelişim geriliği oldugunu tabi ki düşünmüyorum xDddd Sebebi o olabilir mi merak ediyorum hepsi bu..
Dbxfdg gezentianne hayır anneyi suçlamak için yer arıyorsunuz siz derdiniz ne acaba çok ilginç gerçekten
Serpoo gezentianne ben sigara kullanıyorum 24+5 im şuan. Hamilelikden önce günde 1,5-2 paket içerdim hamile oldgmu öğrenince günde 6-7 tane içmeye dikkat ediyorum. Benim doktorumda bırak demiycem bu sefer strese daha çok etkiler ama herhangi bi hastalık vs yapmaz kg alımını engelleyebilir demişti. En son geçen ay gitmiştim 22 haftada detaylıya herseyi Allaha şükür haftasıyla uyumluydu boyu kg vs.
Busralbyrk Yeni_hamis Önemli olan ciğer gelişimi 35.haftaya geldiyseniz ciğerleri gelişmiştir korkmayın. Stres olup bebeğiniz üzmeyin kilosu iyi şuan azcık daha alır sonra doğum olur korkmayın ben 2 kilo doğmuşum hiçbir hastalığım sıkıntım olmamış hep yaşıtlarımdan büyüktüm. Eğer kalıtsal bir hastalığı yoksa zayıf doğacaktır annesi
iremhzl Yeni_hamis kiz sen 40 kilo alsanda zayifsin normal bizler gibi anca oluyon takilma 🤣 yakisiyodurda sana bence, tabiki sagligin daha onemli ben 74le hamile oldum 30kilo alsam 100 olurum boyumda yok 🤣
gezentianne Dbxfdg Neden suçlayayım be deli misin nesin😃 Ben sigara içtiğim için kaygılanıyorum ve sebebi o mu merak ediyorum nasıl bu kadar eminsiniz suçlamak için sorduguma??! dürüstçe de yazdım işte merakımı herkes neden takıldı soruma anlayamadım
Yeni_hamis Dbxfdg Anne karnımda keske ciğerleri geliştiğini görebilseler kılolunllmasın ciğerleri gelişsin yeterki dısarda besler buyuturum