Ozlem12345 merhaba çok zaman geçmiş aradan ama bugün karşıma çıktı. Ben de Şuan 27+1 im. 21. Haftadan beri bebiş sık sık toplanıyor karnım sertleşiyor 22de detaylıda başıyla kanala baskı yapıyor ve kasılmaya sebep oluyor dediler. 25 ve 26. Haftada da kendi doktoruma göründüm kasılmalar arttığı için. Bu sefer poposuyla kanala baskı yapmaya başlamış baskı kasılmaları tetikliyor dedi yine. O da rahim ağzı uzunluğuna falan baktı gayet normal dedi ama progestan ve magnezyum dozunu arttırdı. 26. Haftada gittiğimde nst ye girdim sancı genelde 30-35 aralığında nadiren 35-40 aralığında çıkmış ama girdiğimde de çok açtım bebek uyuyordu hareket etmedi hiç. Doktorum da nst gayet normal sıkıntı yok, ağrılar kasılmalar artmazsa 30. Haftada kontrole gelirsin dedi. Benim yine kasılmalarım devam ediyor karnım taş gibi oluyor, bazen tam ortada toplanıyor bebek bazen kenarlarda oluyor özellikle geceleri oluyor uykumdan o karnımın sertliğine uyanıyorum o an nefes almak falan cidden zor oluyor. Onun dışında da baskıdan dolayı hareket ederken, yerimden kalkarken, eğilince falan kasık ağrım oluyor. Gün içinde sık sık dinleniyorum olabildiğince hareketlerimi kısıtlamaya çalışıyorum bi 34. Haftaya gelsek en azından diyorum. Siz nasılsınız doğum yaptınız mı süreciniz nasıl geçti acaba? Bu kasılmalar bi yerden sonra azaldı mı yoksa hep devam etti mi?