kbr61- Merhabalar, bugün kontrole gittiğimde 18 haftalık erkek bebeğimin böbreklerinde biraz fazla genişleme olduğunu söyledi ve fetal dna istedi, doğuma kadar düzelebilir de dedi. Daha önce başına gelen var mı sağlıklı oldu mu bebeğiniz
Daisyy000 kbr61- Merhaba korkulacak bir durum yok merak etmeyin. Benim oğlumunda sol böbreğinde genişlik vardı. Doktorum endişe etmemem gerektiğini ,sonradan kapanabilecegini ve sunnetini erken yaptırırsam rahatlayacağını söylemişti. 5.ayda kontrole gittiğimizde kapanmıştı.
Merve-metin kbr61- canım korkulacak bişey değil erkek bebeklerde genelde gözüküyormuş benim bebeğimde de böbrek büyümesi var 22.haftada detaylıda öğrendik doğana kadar kapanır erkek bebeklerin çoğunda bu durum görünüyor dedi doktor kendi doktorumda aynısını dedi şuan takip ediyoruz daha doğum olmadı ama doğuma kadar kapanmazsa böbrek ultrasonuyla bakılacak tedavisi de sünnetmiş korkmanı gerektirecek bişey değil canım
Zeynep9120 kbr61- benm oglumunda detaylıda biri 4mm dgeri 6 mm cktı ama fetal dna vs istemedi ikili test yaptırmştm bide ayrıntılı yaptırdım bende cogu erkek bebekte olan bseymiş sadce kadn dogum doktorun takip etsn dye raporlucam onu korkulacak bsy yok dedi
Demetbsts kbr61- benim geldi canim banda aynısını dediler göbekten su alonacak dediler ben kabul etmedim bebeğin doğunca ilk idrarını yaptıktan sonra düzeleceğini söylediler yada sünnet olunca düzelir dediler korkma yani bişey olmuyor bende çok korkuyordum Allah’tan gelene hersey kabulümüz fetal DNA istediler oda ücretli dedi doktor benimde maddi durumum o kadar yok tabi
kbr61- Daisyy000 bizim iki böbrekte de var biri 5,3 diğeri 4,7 dedi korkuttu biraz. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Ogemuk kbr61- merhaba, benim oğlanda da böbrek genişlemesi vardı 30. hafta perinatoloji kontrolünde normal sınırlar içinde artık denildi. İçinizi ferah tutun, strese girmeyin ama ne olur olmaz kontrollerinizi de aksatmayın. Sevgiler ☺️
kbr61- Zeynep9120 ben de direkt istedi ikili tarama iyi olmasına rağmen çok endişelendik ama yaptırmayacağım bir şey değişmeyecek bizim için çünkü. Teşekkür ederim ☺️
Zeynep9120 kbr61- detaylıda hersey gozukuyor zaten fetal dna nedir doktorlarıda anlamıyorm gercekten içiniz rahat olsun 🤲🌸
Suzan_uzuner Merhaba benim bebeğime de 23 haftalık bugün detaylıda bir böbreğinde 4 mm genişlik var dedikodu korkuyorum kız bebeğim olacak bu durumda olup bebeğini sağ Salim kucağına alan var mı
Merve-metin Handaaan evet düzeldi herhangi bir sorun çıkmadı bakıldı ultrasonla böbreklerinde sorun görülmedi
Demetbsts kbr61- bu ay doktora konntorle gittim perinatoloji kağıtlarımi götürdüm baktı doktor bişey yok dedi anlamadım diğer doktor büyüme var dedi normal kontorle gittiğim doktor bişey yok normal bu değerler dedi bişey anlamadım
Demetbsts kbr61- bu ay doktora konntorle gittim perinatoloji kağıtlarımi götürdüm baktı doktor bişey yok dedi anlamadım diğer doktor büyüme var dedi normal kontorle gittiğim doktor bişey yok normal bu değerler dedi bişey anlamadım