Aslaninannesi_ cok sukur hemen indi ama tabi aninda şarıl saril gelmedi dogal olarak. Sut hemen inmesi icin bol bol emzirme olmasi gerek. Ve sut yapcak seyker yiyip bol bol su icmen lazim. Ben dut kurusu alip kaynattim soguk sekidle ictim (sicak pek guzel gelmedi bana) ayrica eczaneden sut arttirici damla var bestlak diye onu aldim kullandim. Hatta ikisini bir kulmandiktan ertesi gun mastit olcaktim o kadar sutumu arttirmisti. Sut inmesi icin morlaini hel yuksek tut ayrica, mutlu olmaya calis. Cubku sut hormonu yani sira mutlulik hormonu. Mutluluk hormonu yukseldikce sut de artar.o yuzden kimseyi takma, yok sutun gelmez yok iste ben soyle yaltim boyle yaltim diye bulunan tavsiyeleri kendine kapat ki moralin blzukmasin. Hele bide simdi yasli teyzelerimiz cok bilmis olduklari icin sezeryan dogum oldugun icin sacma sapan konusurlar onlari hic hic takma. Sutun hemen inmicek olirsa aaa bak sexeryan olsun ondan sutun gelmedi derlerse kimseyi umursama. Sut yok degil sadece inmedi. Ben ameliyat hanede o kadar dikkat etmedim zaten önümde ortu vsrdi o isiklari da pek gormedim. Mesela sezeryan dogum diye gorsellerine bakarsan boyun kismindan bi ortu oruluyo o yizden gormedim ben dikkat de etmedim acikcasi. Ben 38+6 da doğum yaptim. Benim oglum makat geliydi o yizden zorunlu sexeryan oldum o haftaya kadar bekledik donmesini ama donmedi. Bildigim kadariyla 38 ile 40. Haftalar da yapilmasi uygun. 40. Haftsyi gecirmiyolar cunku vajinal dogum baslamasi muhtemel oldugu icin. Bu arada sezeryani kendin mi istiyosun yoksa bi sorun mu var? Yanlis anlama merak ettigim icin soruyorum. Malaesef bazi kitle sezeryan dogumu pek dogum olarak saymiyo. (Zorunlu degilse) not: uzun olmus kiz kusra bakma ben biraz detsyciyim da detayli anlatmayi severim maalesef kendim hamilelik donemimde bu kadar detsuli anlatan kimsem yoktu