Bebisimibeklerken3 Merhaba 28. Hafta kontrolümde bebeğimi baş aşağı doğum pozisyonunda gördük. Aşağıda olduğu için doktorum önlem amaçlı progestan fitil verdi 32. Haftaya kadar , benim gibi olan varmı bebek erken mi döndü acaba ?
dilaraulusoy Bebisimibeklerken3 iki bebeğim de 21. Hafta civarında döndü ilki 37 de doğdu tabi çok badireler atlattık ama şuankini de bekliyorum
2prens1prenses__ Bebisimibeklerken3 27 haftalik ken bende gitmiştim benimkide baş gelişi banada progestan verdi sürekli alttan kullanıyordum ağızdan al dedi ağızdan yan etki yaptı şuan 29+1 ayın 20 sinde kontrolüm
dilaraulusoy Bebisimibeklerken3 bende ama rahim ağzı açıklığı vardı hani bebek döndü diye olmadı o bebek tekrar dönebilir baş Aşşağı diye erken doğacak diye bişey yok
Nurtanesi89 dilaraulusoy Benimki de 28 haftada baş aşağıya döndü. Hepte aşağıda duruyor gebeliğin başından itibaren yukarıya çıkmadı. Bana da erken doğum olur dediler. Ama çok şükür hala devam ediyorum ☺️ iki hafta daha atlatalım da ondan sonra isterse gelsin sende sıkma canını canım…
dilaraulusoy Nurtanesi89 aynen onu demek istiyorum bana neler dediler 28. Haftamda 3 doz ciğer geliştirici vuruldum. Serklajım da vardı zaten 21. Haftadan ama normal sancılandım sezeryana alındım hemen. Bazen süpriz oluyor bebek duruyor işte Şuan 2. Gebeliğimdeyim bakalım 33 haftalığım yine dikişim var ama önlem amaçlı bunda da biraz kiloda geri düştü bebek normal giderken şimdi haftaya bidaha bakılacak
Nurtanesi89 dilaraulusoy bende serklajlıyım. İlk gebeliğim de serklaj yoktu 22 haftada kaybettim. Bana normal doğum yaptırdılar ve çok zorlu idi. Bu gebeliğim de zor geçti bir kere dikişim açıldı ikinci kez serklaj olmak zorunda kaldım. Hep doktor diyordu 24 hafta yaşam sınırına gelsin ona uğraşıyoruz. 24 haftaya geldim hedef 28 hafta görünüyor şuan dikişin iyi dedi. Yarın tekrar doktor günüm bakalım hedef haftamı ne söyleyecek. Bana ciğer geliştirici iğneyi vurmuyor ama vurulmayacak mıyım? Hocam diye sordum aniden doğum başlarsa vs. vurulayım dedim. Yok dedi doğumu çağırmıyoruz şuanda. Şimdi doğsa da için rahat olsun diyor 1 kg oldu ya bebek bana yeter diyor hep doktor. Demek ki 1 kg ve üzeri küvezde yaşaması daha olası bakıyorlar. Her geçen bir hafta bile bundan sonrasında beni daha mutlu edecek tabi. Anne karnında 1 günde 1 gündür.
dilaraulusoy Nurtanesi89 tabi öyle ben eğitim has. De görünüyordum orda yapıyolar genelde. 32 yi de atlatırsanız çok iyi olur. Az kalmış korkmayın
dilaraulusoy Nurtanesi89 canım ilk gebeliğimde o ankaradaydım. Cebeci tıp fakültesindeydim Şuan Alanya’da yaşıyorum ben 2. Gebeliğim