Yorumları okurken hayrete düştüm gerçekten. Bu tür şeylere inanan insanların bu kadar çok olması ve bu insanların çocuk yetiştirecek olması 🫣 Arkadaşlar babam imam, kayınpederim imam eşim din kültürü öğretmeni ilahiyat mezunu o da yani dini bilgisi olan bi çevrede büyüdüm ve yaşıyorum. Ömrü hayatımda ne sübyan muskası ne de iğnesini duydum. Kendim de insan psikolojisi alanında üniversite eğitimi aldım. Evet cinler var, evet şeytan da insana musallat oluyor yoldan çıkarmak için kuran mealini okursanız da göreceksiniz. Ama Allah diyor ki bana inanıp bana güvenin, insan şerri ister hayır zannederek. Felak nas Ayetel kürsi fatiha işte korunma reçetesi bunlar. Yok imam okudu , yok muska yaptı yok iğne oldum çocuğum oldu Allah muhafaza şirke götürecek söylemler bunlar. Başkasından dua istemek elbette güzel bi şey ama inancınız imama iğneye değil Allaha olmalı. Psikoloji öyle bir şey ki sizin inancınıza göre vücut hareketlerini, hormonlarını değiştirebilir. Hatta hamile olduğunuza beyninizi inandırsanız evli dahi olmasanız vücut kendini hamile sanıp hamile gibi hareket edebilir, hamilelik belirtileri gösterebilir. Burda beynin psikolojinin bedene etkisini görüyoruz. Çoğunuz gittim olmadı inanmak lazım şu bu demişsiniz , bebeğe ruhu üfleyecek olan Allah ne iğneye ne muskaya Allaha inanmak lazım. Lütfen bu tarz şeylere itibar etmeyin inanıp psikolojinizi kendiniz bozmayın. Olmuyorsa vardır bunda da hayır deyip yolunuza devam edin