Tulayy1 Arkadaşlar 2li taramayı yaptıranların 3lü tarama yaptirmasina gerek yokmuş sanırım bunun yerine detaylı ultrason varmış sanırsam yaptıranlarnz varmı bide özel hastanelerde yapiliyormu her devlet Hastanesi’nde yokmuş
Cnhavva Tulayy1 ben tarama testlerini yaptirmadim detayli yaptiricam diye doktorum ustelemedi her gittiğimde organlarina omurgasina falan 4d yle vs de bakiyo kendisi zaten simdiden randevu alinca 22 haftalikken falan gitmis olucam
Havva433 Özeller pahalı Ankara da 3 binden başlıyor şehir Hastanesi’nde ikili taramadan hemen sonra randevu alın sıra veriyorlar
Tulayy1 Havva433 şehir hastanesine nasıl randevu alınıyor hangi bölümden almak gerekli perinatoloji mı bakiyo ona
Tulayy1 Havva433 birde şunu sorucam her gebeyi mı gonderiyorlar oraya yoksa riskli gebelik saptadıklarini mi gönderiyorlar acaba
Enmomy Ultrasonun daha detaylı hali , bebeğin organları parmakları , gözleri , kulakları , elleri , parmakları , damarları, kalp odacıları vs. Herşeye tek tek bakıyorlar . Benim 1 saat sürmüştü , bazen bebek kendini göstermiyor .😚 uzun sürebiliyor
Tulayy1 Enmomy peki bunu yaptrmak zorunlu bişey mi şehir hastanesi bnm bulunduğum yere çok fazla uzakta da o sebeple soruyorum
Enmomy Tulayy1 evet isteyen yaptırıyor , yaptırmak zorunda değilsin . Genelde 22. 24 hafta arasında yapıyorlar ben 22. De yaptırdım
Tulayy1 Enmomy hmm yani hiç bilmiyorum kafam biraz karışık hani 2li testi yaptğmz için gerek varmiki diye düşünüyorum
Havva433 Tulayy1 zorunlu değil riskli gebelikle alakası yok ikili test üçlü test önemli değil ama bu en önemlisi yani ikili test kan uzerinden ve doğruluk payı çok yok ama ayrıntılı ultrosonda çocuğun parmaklarını bile sayıyorlar neden kaçırmak isteyesin benim de iki haftam kaldı randevuma merakla bekliyorum devlet Hastanesi’nde ücretsiz yaptırıcm
Mzzz Tulayy1 2li 3lu testler ile detaylı ultrasonun alakası yok canım detaylı ultrason zorunlu değil ama en önemli şey ve ben devlete de gitsem ozelede doktorlar her gitmemde soruyorlardi
Mzzz Tulayy1 ayrıca detaylı ultrasonda herhangi bir sağlık sıkıntısndan haberin olacak belki doğar doğmaz müdahale edilmesi gereken bir şey var Allah korusun