Karanfill bilen cevap verebilir mi lütfen. İlk bebek sağlıklı ikinci bebekte genetik bir hastalık varsa anne babada genetik test yaptırmalı mı? Bide kan uyuşmazlığı da sebep olabilir mi genetik hastalıklara?
aysegul2812 Karanfill kan uyuşmazlığı sebep olur mu bilmiyorum ama ben genetik hastalıkla doğmuşum babam taşıyıcı annem hasta çıktı yani anne ya da babadan geçiyor he tabi genetik hastalık down gibi bir hastalığı kastediyorsanız onlar kromozomdan ötürü genetik hastalık adı altında geçiyor anne ya da babadan geçmez
aysegul2812 Karanfill a bir de ablam ve kardeşim sağlıklı mesela onlar da yok sadece bende var genetik rahatsızlık
Karanfill aysegul2812 anladım mesela bebeğim turner sendromluysa bizden geçmiyor oyle mi? Peki ya tasiyiciysak
aysegul2812 Karanfill fmf adıyla geçiyor benim genlerle aktarılan bir hastalık biz genetik e gidip kan vermiştik çocukken öğrendiğimden beri ilaç içiyorum sonra annemle babam da yetişkin genetiği gidip kan verdiler annem hasta çıktı o da ilaç içiyor mesela bizimki romantizmal bir hastalık
aysegul2812 Karanfill turner sendromu bilmiyorum hiç ama doktora sorun isterseniz sizden geçen bişey mi genetik e kan verip sonucu öğrenebiliyorsunuz
Karanfill aysegul2812 araştırdığım kadarıyla birden fazla genetik test var. normal genetik test, array, karyotipleme falan. Annenizle babanız direk genetik test mi vermisti mesela sizinkide mi öyle oldu
aysegul2812 Karanfill evet annemler direk genetiğe gidip kızımız da fmf çıktı bizden mi geçti diye kan testi yapmak istiyoruz demişlerdi devlet Hastanesi’ne gitmişlerdi zaten kan verdiler iki ay sonra sonucu çıkmıştı