BelizErstn bugün tam 35 haftalığım kızlar hastane çantamı hazırladım. ama cok kararsız kaldığım konular var. nolur yardımcı olun bana. ben gebelik okuluna gittim orda ki ebe ilk verdiğin kıyafetler cok kaliteli olmasın cok iyi temizlemediğimiz için odaya verince siz güzelce siler temiz giydiririzsiniz bizim giydirdiklerimiz kan olur falan dedi. ben iki tane 5 li bi tane 10 lu hastane cıkışı aldım. bide görümcemin 3 yaşında bi kızı var sağolsun bütün temiz kıyafetlerini ayırmış tertemiz yıkadım ütüledim bende. zaten normal doğum düşünüyorum devlet hastanesinde doğum yapacağım hastanede kalacağım bir gün yinede 3 takım koydum ama görümcemin verdiklerinden koydum. benim kendi özenerek aldığım şeylerden koymayayım en azından onları hastaneden eve bile getirmem evde tertemiz içime sinerek aldığım şeyleri giydiririm diye düşündüm. siz olsanız ne yapardınız?
Zehra5507 BelizErstn ben ve çevremde Doğum yapan arkadaşlarım bebeğe gelir gelmez kıyafet degistirmedik ayrıca psilensin nolcak yıkayınca çıkıyor sen ozendiklerini al giydir ertesi gün hastaneden çıkarken değiştirdik hep zaten bebeği yormak huzursuz etmek hoş değil ilk resimlerde cicileriyle çek resimlerini annesi 😊
Hbsanneoluyo BelizErstn cnm banada aynı şeyleri söylediler ama ne kadar pis olabilirki Ben aldığım cicileri vericem eve gelince zaten yıkarım yeniden
Nagihan1 BelizErstn canim bende 35 haftaligim. Cantami hazirladim ve hemsireye vericegim kiyafetleri siradan bisey sectim. Daha sonra yikamam bile direk atarim diye dusundum pislenirse. Cunku tam anlamiyla temizlemiyolar ister istemez kaliyor. Odada ben temizler guzel guzel aldiklarimi giydiririm diye dusundum. Bana boyle daha mantikli geliyor
Elaylama BelizErstn bence 1 tane de olsa kendi aldıklarından giydir ilk çıkınca. yani kan olsun kirlensin ne olacak ki? giyeceği en fazla 1 ay zaten. Hem de leke çıkar bence bir önceki çocuğun olmadığı sürece bebeğe ilk giydirilen kıyafetin kendisine özel olmasını isterim. sonra güzelce yıkayıp saklayacağım.
BelizErstn Zehra5507 ya evet bide böyle söylenince aman özendim aldım o kadar kirlensin ne olcak diyorum ☺️ ilk olunca ve bide ben cok kararsız bi insan olduğum için karar veremiyoruum 😂
BelizErstn Deletedmom56 içeriye verceğimi herhalükarda eskilerden vermeyi düşünüyorum. odaya alınca kendimiz bi daha siler giydiririz diye ama onları da kendi aldıklarımdan mı yoksa diğerlernden mi koysam bilemedim
RabiaGlck BelizErstn bende öyle düşünüyordum görümcem ebe dediki siliniyor zaten bebek ver giysin yıkarsın sonra ne olcak yıkanınca çıkıyor ilk resimlerde güzel görünsün dedi boşverin giydirin gitsin zaten kaç kere giyecek altı üstü eskileri koyma bile kendi özenerek aldıklarını giydir ilk
BelizErstn RabiaGlck doğru söylüyorsunuz birileri destek cıkınca daha iyi oldu şimdi aklımda iyice şekillendi cok teşekkür ederim ☺️
Hbsanneoluyo BelizErstn cnm hatta Eltim doğum yaptı kızı olmuştu o da gitti oğlunun eski takımın giydirdi mavili ama sadece şapkasına kan lekesi bulaşmıştı Gece doğurdu zaten sabah hastaneden çıkarken değiştirdi sadece üstünü çocuğun hiç güzel resmi yok
BelizErstn Nagihan1 içeriye vereceğimi diğerlerinden verip sonra odaya gelince kendimiz silip kendi aldıklarımdan giydiriyim diye düşündüm bende hastaneye hep o eskilerden götürmeyeym arkadaşlar da özenerek aldıklarından giydir deyince sonra aklım kalsın istemedim ☺️
BelizErstn Elaylama içeriye yine eskilerden veriyim cıkınca kendi aldıklarımdan giydiriyim bende şuan öyle düşündüm
Elaylama BelizErstn Ben ilk giydirmeye eski vermezdim. Siz zaten kararınızı vermişsiniz. Hayırlı doğumlar.