Nergizos Benim şuan 2. doğumum olacak canım, ilk doğumumu 2021 yılında normal doğum olarak yaptım o yıllarda bel fıtığı başlangıcım varmış (haberim yoktu) normal doğumum çok zor geçti ilk doğumum olduğu için bebek gelmedi suni ile doğurttular ve 1 yıl kadar sonrasında bel fıtığım patladı. Keşke ilk doğumumda bu kadar diretmeseydim sezeryan olsaydım diyorum bu kadar ilerleyip patlamazdı belki. Normal doğum sağlıklı bir anne için çok güzel bir doğum yöntemi fakat bazen sezaryen anne için kurtarıcı bir doğum yöntemi olabiliyor. Kişiden kişiye değişiyor bence. Şuan 2. doğumum olacak canım 1 ay kaldı.
Bel fıtığı ameliyatı olalı 1 yıl geçti üzerinden. Beni ameliyat eden Beyin cerrahi Doktorumla konuştuk emara girmem gerektiğini ve ameliyat yerinin iyileşip iyileşmediğine bakmamız gerektiğini ve ona göre doğum yöntemini seçebileğimizi söyledi. Sonuç olarak ameliyat yerim tam anlamıyla iyileşmiş değil fakat her iki doğum yöntemininde benim için riskli olabileceğini söyledi. Bel fıtığı olan kişide normal doğumun riski; bebeğin 3500 kg geçmiş olması ve doğumda aşırı zorlanma suni sancı gibi zorlu bir doğum olması bel fıtığını ilerletip daha kötü sonuçlara sebep oluyor. Veya iyileşmemiş bel fıtığı ameliyatı yerini tekrar riske sokup ameliyat gerektiriyormuş. Bel fıtığı rahatsızlığı olan kişide sezeryan doğum riski ise; spinal veya epidural anestezi yöntemi ile bel omuriliğine verilen enjekte serum fıtığa zarar verme riski oldukça yüksek demişti doktorum eğer anne için sezaryan doğum güvenli olacaksa genel anestezi yöntemi seçilmeli demişti. Bizde şimdi o şekilde ilerleyeceğiz yani, bebek kilosu 3500kg ve üzerinde ise sezaryen olacağım genel anestezi ile fakat bebek 3500 kg ve aşağısındaysa çatım müsaitse doğumum kolay geçecekse (2. doğumun ilk doğumuna göre daha hızlı olabilir genelde kolay oluyor demişti) kadın doğumcum ona göre normal doğum yaptıracak. Baya uzun oldu ama sanada fikir olması açısından yazmak istedim canım, Herkesin ne söylediği değilde sende kendi sağlığın açısından güvenli olanı tercih etmelisin.. Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah🤲🏻🎀💚