eills sizin için hayırlısı neyse onun olmasını dileyin. Önemli olan sağlık doğum şekli değildir. Ne 4-5 kg doğum yapıb sende yaparsın diyenlere bakip heveslenmeyin ne de kilosu çok doğuramazsın diyenlere bakip üzülmeyin. Doktorunuza güveniyorsaniz ne derse yapın. Herkes bir değildir çok kilolu bebekleri doğuran kadınlar iri oluyor en azından benim gördüklerim böyle. İri dediğim kilolu değil genel anlamda eli ayağı uzun omzu kalçası geniş. Cılız kadından 4 kg bebek nasıl doğsun ( istisnalar vardır) doğsa bile dezavantajı çok olur. Sırf vajinal doğum yaptı desinler diye niye kendimizi tehlikeye atalım ki? Evet anneyiz ama biz ilk önce kadınız niye kendimizi düşünmeyelim, niye ileride sarkma, genişleme, idrarını tutamama sorunları yaşayalım ki? Kimseyi takmayın doktorunuzla ilerleyin. Bana doktor 2500 kg bebeği bile doğuramazsın demişti. Burada yazmıştım yok o kadar da olmaz falan dediler bana da. Güvenmeyip başka ( sadece vajinal doğum yaptıran) gittim doktor bana 25% doğurma şansın var ama yine bebek travma alır dedi.