Senasoy16 Kızlar selam, doğum parası diye birşey varmış devlet doğum yapanlara 50 bin mi ne veriyormuş😂 bunla ilgili detay bilen varmı . Çalışan yada çalışmayan annelere farklı mı
adatuna Senasoy16 çalışmayanlara yok Çalışan annelere maaşının 4/3 kadar maaş yatıyor her ay. Ben 4 ay boyunca aldım maaşımı
Mey58 Evet var ama 50 bin değil tabi ki öyle olsa herkes patır patır doğururdu herhalde 2022 yılında doğum yaptım oğluma 300₺ gibi bi fiyattı yanlış hatırlamıyorsam
Ecemferhatoglu Senasoy16 evet alıyorsunuz ve dogru 50 bine yakın bir tutar. Yalnizca calisan annelere veriliyor. Dogumunuzdan son 1 sene icinde en az 90 gun sigortanizin olmasi gerekiyor ve 32 veya 37 haftada calisamaz raporu alip iceriye bildirmeniz ve calistiginiz yerin sizi isten cikarmamasi gerekiyor. Bu sekilde yarisini dogum yaptiginiz zaman digerini ise 3 ay sonra aliyorsunuz.
Senasoy16 Miniklerinannesiyim Ecemferhatoglu Çok teşekkürler. Bende çalışıyorum ,emekli sandığına bağlıyım. Çalışma bakanlığından bilgi alayım bende
Miniportakal Ecemferhatoglu canım bende 34 haftalığım rapor alıyordum şimdi doğum iznine ayrıldım çalışamaz raporu verdi doktor bu doğum parasını nasıl alınıyor nereye başvurmak gerekiyor tam detaylı anlatır mısın ☺️
Lilipuuut Haftasına kadar sigortalı çalışan kişilere verilir. 32. Hafta da doğum iznine ayrılan anneye canlı doğum yapma şartı ile yatar Doğum yaptığı ay ve doğum izni bittiği ay da ücret ödenir
Ebussis Senasoy16 evet var ama en az bir yıl içinde 90 gün de olsa sigortalı calışmanız gerekir ve hamileyken calısıyor olmanız lazım Rapor parası denililiyor 16 haftalık doğum izninizdeki parayı alıyorsunuz Calışma bakanlığını arayın tüm soruları cok güzel cevaplıyorlar.onun dışında ptt ye doğum parası ve süt parası yatıyor tabi bunlar 1000 tl yi anca buluyor.Ben şuan calışmıyorum o yüzden sadece cocuk ve emzirme parası alma hakkına sahibim yani doğum parası dediğimiz rapor parasını alamıyorum 👍🏻
Senasoy16 Ebussis 16 haftalık izin parasını zaten şirketimde vericek ücretli izin olmuyor mu çünkü. Teşekkür ediyorum bilgi için 😊
Miniklerinannesiyim Senasoy16 çalışan annelere veriliyor maaşından baz alınarak benim eşimin iş yerindeki bir kaç kişi dogum yaptı 80 bin almış toplam 6. Ayda zam yapılıyor şimdi iş yerinde dogum yapan olsa 100den aşagı almazlar
Miniklerinannesiyim Nvrzz Nvrzz hiç yoksa şuan 40 alıyodur yine eşim 30 alıyor onlar üni mezunu satışta olanlarhep daha fazla alıyor 3 ayda bir sattıkları arabalara kamyonlara göre primleri var muhasebeciler 35 alıyor ama satışta olanlar daha fazla alıyodur
ucbebe_annesi34 Senasoy16 sigortalı çalışan annelere doğum parası veriliyor sgk tarafından. Çocuk parası diye bişe var bide nufüs müdürlüğünde doğum belgesi ile gidip başvuru yapıyorsun para 1 hafta içinde ptt yatmış oluyor kimliğin ile alabilirsin parayı. 1 çocuk 300 2 çocuk 400 3 çocuk 600 dü en son suan ne kadar bilmiyorum