-Arzu-76 Açıklık kontrolü için alttan muayene durumuna bakışınız nedir benim geçen hafta düzenli sancım çıktı nst de ama ben hissetmiyordum alttan muayene etti doktor açıklık yoktu 1 hafta geçti öyle sancım falan olmadı siz hangi durumlarda izin veriyorsunuz hiç sevmiyorum birşey diyemedim o an erken doğum riskim vardı 31. Haftadan belki başlamıştır doğum diye birşey diyemedim anlamadığımdan 37. Haftadaydim o gün şimdi 38 oldum
Evin_450 -Arzu-76 Yani bende hep allttan muayeneden korkuyordum hepte imza attım alttan muayene istemiyorum diye bence gayette haklıydım doğumda yeterince mahvoldum ztn
Ruumis -Arzu-76 neden bu kadar karşısınız hangi çağda yaşıyoruz lütfen doktor alttan bakmayı uygun gördüyse vardır bir bildiği lütfen yapmayın …
DENIZ_55 -Arzu-76 doktor isterse karşı değilim benim diğer bebeğimi kaybettim plasenta yüzünden benim doktorum normalde Altan bakan biri degek bundan 1 ay önce dedi Altan bakabilirmiyim plesanta durumuna dedi bende siz bilirsiniz siz nasıl isterseniz dedim oda bakmisti sonra muane için gittim acile kalmıştım vajinalde aşırı agri şu geliyordu korktum acil pek açıklayıcı bisey demedi enfeksiyon dedi bende pek emin olmadim doktoruma gittim oda orda detaylı alttan bakıldımi dedi bende güzel ilgilendi dedim karindan baktı Altan bakmayacağım sık bakılması iyi değil bu haftalarda dedi sende büyük ihtimalle vajinal enfeksiyon var oda ne kanda ne idrarde gözükür sadece vajinal muane ile bilinir dedi bu ilaçları kullan sonra bakarız duruma dedi 3 gün önce gittim nasıl oldun dedi iyiyim dedim tmm karindan baktı ama benim planli sezeryan sadece diğer hamileligim sorunlu olduğu için 1 sefer baktı ama senin normal doğum olacağı için mecbur doktor uygun gördüğü zaman bakılması dogru canım
Brgmde Nealaka alttan muayneye niye böyle karşısınız anlayamıyorum gebeliğimin başından beri enaz 10 defa alttan muayne olmuşumdur genelde kanama riski ağrı sızı böyle acile gittiğimde ilk alttan bakıyorlar doktorlar işini biliyor sonuçta
Rabia-T Tabiki izin veriyorum doktordan daha iyi bilemeyiz bence. Ayrıca rahim ağzına da o şekilde bakıyorlar benim biraz kısalmıştı şimdi riske atmıyor her kontrolde nerdeyse alttan bakıyolar artık
Berraaak Sağlık bu sonuçta neden karşı olalım ki doktorlar da merak değil milletin pıttığını görmeye sonucta. Hiç muayene olmadım ama olmam gerekseydi de olurdum aklıma bile gelmezdi. Doğum nasıl yapacaksınız izin vermiyorsanız veya istemiyorsanız?
Alpmom__ -Arzu-76 33. Haftadayım doktorum hiç alttan muayene etmedi . Gerek duymadı . İsteseydi izin verirdim. Zaten sezaryen olacağını söyledi . Birdaha da gerek olacağını düşünmüyorum
Momybaby1 Ultrasonun yetersiz kaldığı durumlarda elbette alttan muayene gerekebilir. bebeğin sağlığı açısından, doktor bakmayı uygun görmüşse müsade etmeniz gerekir. Bir arkadaş da yorum yapmış doktor da meraklı değil diye gerçekten öyle bu arada :)
Yogurtlupilav -Arzu-76 tabiiki izin veriyorum. Hoşlanmamanızı anlıyorum ama oradan çıkacak çocuk, hem sizin hem onun sağlığı için doktor ne zaman isterse muayene edebilir. Bu kadar rahatsız oluyorsanız normal doğumu hiç düşünmeyin bence, o psikoloji sizi yorabilir.
aogoya -Arzu-76 doktorların %99 u eğer nst de sancı görürse alttan muayene eder sancıyla açılman oldu mu diyr bu çok normal bişey Deseydiniz ki sancım yok nst de ama alttan muayene etti onu yapan doktorda öok ama saçma gerek yok bu konuyu çok araştırdım sancı yoksa muayeneye gerek yok varsa alttan muayene şart
Yogurtlupilav -Arzu-76 Yanlış anlamayın yardımcı olmak için yazıyorum ama bu bir psikolojik problem. Kısa sürede bir destek alarak üzerinden gelebilirsiniz. Ben doğumdan sonra mutlaka bir psikoloğa danışmanızı öneririm. Çünkü doğumla bitmiyor bu iş, sonrasında smear testi vereceksiniz 6 ayda bir muayeneye gideceksiniz. Hayatımız boyunca kontrolde olmamız gerekiyor sağlık açısından.
Nhrr -Arzu-76 ben ilk 24. Haftada bakıldı nst de sancı vardı. Hem alttan ultrasyonla hem parmakla ama mecburdu çünkü karından rahim uzunluğu açıklığı tam görünmüyor benim iyiligim için yaptı doktor. Ama ben anlamadım bile jel sürdü ikisinde de. Burda bağırdım canım çok yandı diyenlere içimden dedim bunda can yanacak ne var. Zaten her sene smear testi veriyorum alttan muayene oluyorum ondan farkı yoktu.