Cheryy1
7 aylık tecrübemle geldim 😂
Öncelikle emzirme yastığı aşırı gereksiz ben bir kez bile kullanmadım desem doğru olur sadece şuan bebeğimi oturturken destek için kullanıyorum.
Biberon ilk etapta bir tane alsan yeter o da emmesi yeterli olmazsa o zaman yedek bi iki biberon daha alırsın,
Bence bir çok insan karşı çıksa da emzik hayat kurtarıyor tavsiyem Philips avent emzik ama bütçem yok dersen başka marka da alabilirsin,
Yenidoğan kıyafetlerini ben 2 aya yakın giydirdim ama sonrasında yenidoğan çorapları bile olmadı sana tavsiyem çıtlı badileri bol al takımları ve tulumları 3-4 set alsan yeter
Tulumlarda tavsiyem kendinden eldivenli olanları alman ayrı eldiven hem çıkıyo hem kayboluyo,
Reflü yatağı alınması gerekenlerin en en en başında kesinlikle al benim oğlum 7 aylık hâlâ kullanıyorum,
Bebek arabası zaten alırsın ama eğer bütçen varsa solomom baby markasının kangurusunu al 3 tane farklı markanın kangrusunu denemiş biri olarak söylüyorum kolum belim sırtım rahat etti, durmadığı zamanlardan tut market ya da sağlık ocağına bile onla gidiyorum,
Müslin örtü penye battaniye kesinlikle gerekli
E bebekte bebek kundakları var onlardan almanı tavsiye ederim kıyafet gibi giydirip fermuarını çekiyorsub ayakları daha serbest kolları daha toplu duruyor, yenidoğan dönemde moro refleksi var o yüzden de kendilerini bolca uyandırıyorlar bu bahsettiğim kundak işini biraz da olsa kolaylaştıracaktır,
Düz kafa yastığı gaz kemeri kepçe kulak bandı oda ısı termostatı vs gibi şeylere boşuna para verme
Ateş ölçer bebek kamerası burun aspiratörü süt sağım pompası alman gerekenler arasında
Yıkamak için çok fazla şeye ihtiyacın yok ben iki aylık olana kadar küvet file ikilisini kullandım 2 aylıktan beridir ben yıkanırken kucağımda yıkayıp çıkarıyorum.
Bebek şampuanı , losyon, bebe yağı ve pişik kreminde mustela kullanıyorum, hem temiz içerik hem etkili tavsiyemdir.
Göğüs kremi en iyi marka da olsa ben tavsiye etmem ne kadar temizlesen de kokusu kalıntısı kalıyor, ben hala ayva çekirdeği jeli kullanıyorum kendim yapıyorum yaraya da etkili bebeğe de bi zararı yok, 5-6 tane ayva çekirdeği çeyrek çay bardağı su kaynat zaten jele dönüşüyor, bi kutuya doldur kullan bitince yine yap,
Son olarak bebeğinin kıyafetlerini ve biberon emzik sağım aletinin parçaları vs yıkamak için bitkisel bebek çamaşır sabunu ve deterjan almanı tavsiye ediyorum malum ciltleri hassas oluyor ben siveno markasının biberon temizlik deterjanı ve yime aynı markanın çamaşır sabununu aldım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, tavsiyem alışveriş yaparken hiçbir şeyi fazla fazla alma zaten sen aman hiçbir eksiği kalmadı desen de 3 gün sonra bir yığın eksik çıkıyor çokta strese girme her şey oluyor bi zıbını eksik olunca da çocuk büyüyor 😂ben aman her şeyi tam olsun derken bazen anın tadını çıkarmak yerine kaçırmıştım da ordan biliyorum. Zaten bi noktadan sonra insan almaktan yoruluyor çünkü mağazaya girince alacaklarının sınırı yok her şeyde aklın kalıyor o yüzden bi yerden sonra dur ihtiyacı oldukça alırım diyorsun.
Umarım işine yarar biraz uzun oldu hakkını helal et