Baby-ES 21 haftamızı +7 kg ile doldurdum 🥲 suyum çok fazla çıktı bebek 500gr dı, bebek kadar su da var dedi doktor. Şeker yükleme testi kan testleri bunları yaptırdım temiz çıktı çok şükür. Su fazlalığını önlemek için neler yapılabilir? Ödem mi bu kilo mu kendimde onu bile ayırt edemiyorum
Asi_07 Baby-ES karbonhidrat, şekerli gıdalar hamur işi ( beyaz ekmek de dahil) bunlardan kesinlikle uzak durmalısınız ve bol su içmeniz gerekir benimde fazlaydı 22 haftalıkken detaylıda öğrendim diyet uyguladım ve son kontrolümde su oranı düşmüştü doktorunuz bu konuda bilgi vermedi mi
Rabiamina Baby-ES karbonhidrat yeme. Meyveyi nadiren yoğurtla ye. Şekerden uzak dur ve beyaz ekmek de yeme. 35 haftaya geldim suyum normale dönmeye başladı. Çok zor geçti bu dönem ama dikkat etmeseydim daha da artardi
Baby-ES Asi_07 o da aynılarını söyledi aslında, sanırım biraz iştahı kontrol etmekte zorlanıyorum 🌝 bir de yürüyüş yasak bende o yüzden uzun uzun hareket de edemiyorum iyice kalıyor yediklerim 🥲
Meryeli Asi_07 bende bugün detaylıda öğrendim suyum fazlaymış 21 haftalığım 2 kg aldım ama sanırım bunun kilo ile alakası yok. Karnımda aşırı bi sertlik oluyodu doktot su fazlalığındandır dedi. Peki ne yicez biz şimdi bir de bu durum normale geçer mi dikkat etsem yoksa bebek doğana kadar mı böyle olur sizce
Baby-ES Jasmine2426 bugünden itibaren 1 ay boyunca dikkat edeceğim karbonhidrat ve şekeri keserek bakalım sonuç ne olacak 🥲
couleurcerise Tatlıyı şekeri kesiceksiniz, beyaz ekmek, makarna pilav yok, meyveyi de kesin meyve şekeri de şekeri artırıp suyu çoğaltıyor. Benim de çoktu sonra diyete başladım düzeldi.
Asi_07 Meryeli cnm ben diyet uyguluyorum çok şükür su oranım normale döndü hamurişi beyaz ekmek şekerli ve tuzlu gıdalar makarna pilav mercimek vs bunlardan uzak durdum ve bol su içtim doktorunuz bu konuda size bilgi verecektir mutlaka
Meryeli Asi_07 çok şükür inşallah hep böyle yolunda gider sizin de her şey. Peki neler yediniz bu süreçte en çok ?
Asi_07 Meryeli tam buğday ekmeği yeşillik sebze yemekleri et balık tavuk eti yumurta peynir günde bir tane meyve genelde bu şekilde besleniyorum tabi arada kaçamak yapıyorum ama kararında bir tabak yerine bikaç kaşık gibi en önemlisi bol su içiyorum günde 2.5 litre civarı şuan için herşey yolunda çok şükür inşallah sizinde öyle olur güzel haberler alırsınız
Asi_07 Meryeli inşallah sizinde suyunuz olması gerektiği gibi olur dikkat ettikten sonra sorun olmaz bende detaylıda öğrenmiştim 22 haftalıkken 32+5 olduk o günden beri bu şekilde ilerledik ilk gebeliğimde de suyum fazlaydı diyetle ilerledim yine çok şükür 39 haftalıkken sezaryen doğum yaptım şekerim de yok ama iki gebelikte de su oranım fazlaydı
Meryeli Asi_07 maşallah ne güzel 🙏🏻ayrıca kilo verdiniz mi bu süreçte peki bu normal mi inşallah bende dikkat edicem ve sıvı normale geçer
Asi_07 Meryeli kilo hiç vermedim cnm şuan hala almaya devam ediyorum☺️40 kilo ile hamile kaldım güncel kilom 57 kilomla alakalı bir sorun yaşamadım doktorda hiç öyle birşey söylemedi
Meryeli Asi_07 bende bugün kahvaltıda normalde 2-3 çay kaşığır tatlı bi şeyler yerdim reçel bal vs. Hepsini kaldırdım. Yumurta peynir havuç biber vs. Yedim artık bugünden sonra dikkat edicem. Siz ne güzel tecrübelisiniz bu işi güzel götürmüşsünüz bende inşallah yapabilirim. Çünkü inanılmaz bir sertlik oluyor karnımda ve her şeyden öte bebeğe zararı olan bir durum sanıyorum ki. Bir de tuz tüketimine dikkat ettiniz mi ekstra olarak ? Mesela tuzlu peynirler vs veya tuzlu zeytinler gibi. Bende yaptığım işi en doğru şekilde yapıyım diye sormak istedim
Asi_07 Meryeli inşallah güzel sonuçlar alırsın cnm tuz tüketimini de azalttım genelde tuzsuz peynir tercih ediyorum zeytin çok tuzluysa bikaç gün suda bekletip öyle yiyorum havucu da şeker oranı açısından yemiyorum haftada bir belki canım isterse bir tane yiyorum ya da salatalarda yiyorum
QueenMommy Meryeli Merhaba nasıl oldu suyunuz diyetle azaldımı 21 haftamdayım benmde suyum fazla diyete basladım dün şekerimde çıktı diyet ile düzeliyor mu