cansuk34 Merhaba. Lh ve FSH oranım adetim 3.gunu 1 çıktı doktor pcoslusun dedi..bazı doktorlar bu oranın 2.5 olması gerektiğini söylüyor kafam karıştı. Lh 6.88 FSH 6.68 bilgisi olan yazabilrmi
tanhc cansuk34 ultrason ile baktırdığınızda ne söylendi peki? benim pcos teşhisimi doktor ultrasonda bakarak koymuştu
Gzmom cansuk34 canım bende pcosum doktor ultrasonda koymuştu teşhisi. Değerlerimede baktı benimde değerlerim lh 15 fsh 6.8 gibi birşey ama sonuçlarda referans aralığı veriyor zaten bak ben sana atarım şimdi anlarsın doktorda gayet iyi demişti mesela sonuçları görünce bana
Ozlm_24 Benim değerlerimde sıkıntı yok dedi ama ultrasonsa baktığında pcos dedi 2 tane kist dedi 😕 ilaç vs vermedi ne yapıcamı şaşırmış durumdayım
tanhc cansuk34 evet bencede öyle. ayrıca pcosun bir tedavisi yok. adet olamıyorsanız en fazla ilaç veriyorlar adet olabilmeniz için. yani pcos oldugumu bilmek bana negatif yönde etki etmişti. çocuğum olmayacağını düşündürmüştü. ama öyle bir şey de yok. kafaya takmayın. hormon tahlillerinizi belirli aralıklarla yaptırabilirsiniz önemli olan onlar çünkü.
cansuk34 tanhc hormon değerlerim şükür güzel çıktı. Bakalım hayırlısı olsun. Bende kürtaj oldum 1 ay geçti doktor multivitamibler verdi sidmi 2 ay daha bekle tekrardan deneyebilrisiniz dedi
tanhc cansuk34 bende de pcos var ergenlik dönemimde adet düzensizliği çok yaşadım. evlenince bu problem ortadan kalktı. daha sonra evlilik için tahlil verirken troid bozukluğum olduğunu öğrendim. ilaç kullanıyorum düzenli olarak. onun haricinde hormonlarımda bir sıkıntı çıkmadı. pcosu en uçta yaşadım başka belirtileriyle birlikte. ama tahlillerimde bir sorun yok. hamileliğe de engel değilmiş, ben ekstra tiroid problemi de yaşamama rağmen hamile kaldım. pcostan korkmayın. tabi sizin durumunuzu bilmiyorum ben hamilelik düşündüğünüzü düşünerek yorum yapmış gibi oldum :)
Mucizeem__ tanhc Sizin yorumunuz tam beni anlatıyor ergenlikten bu evlilik döngüme kadar çokk düzensizdim evlendim 15 gün sonra düzenli oldum ama daha bebek oluşmadi sizinki ne zaman sonra oldu ✨
Ozlm_24 Benim hormon değerlerim bu şekilde bir bakarmısınız anlayan varsa ✨ Tsh: 2,01 Progesteron: 0,52 Prolaktin: 12,64 Lh: 4,29 Fsh: 5,35 Estradiol: 24,29
Mucizeem__ Ozlm_24 proklatin 15/25 arasi Progesteron 1ng/mL altında Lh 2 / 10 aralığında FSH 03/10 üstünde çıkanlar hamile kalma ihtimalini düşürür yani 10 altında olmak gerek Estradiol 30/400 pg/mL TSH 0,27/4,2 Sanki değeriniz normal gibi
cansuk34 Ozlm_24 benimde aynı senin gibi ama adetin 3. Günü oran 1 çıkması normalmiş bend ekist görmedi doktorum 70 yaşında bilmiyorum başka doktora gdecem
tanhc Mucizeem__ aynen öyle benim de evlendiğim ay düzene girdi. bir doktorum söylemişti zaten evlendiğinde hepsi düzelecek diye inanmamıştım ama doğruymuş. evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım. benim ekstra troid sorunum vardı bence o hamile kalmamı engelliyordu. ilaç kullandım ve o ay hamile kaldım. siz ne zamandır istiyorsunuz acaba
Ozlm_24 Mucizeem__ evet doktorlar değer normal dedi ama bende aşırı tüylenme ve adette gecikmelerim oluyor her ay anlamadm neden böyle
cansuk34 Gzmom canim lh/FSH oranı 2 nin üzeri pcosla uyumlu gibi duruyor bende ki adetin 3.gunu oran 1 gibi aklım çok karıştı lh 6.68 FSH 6.88 benim dgeerleirm bu sekilde