Merhaba arkadaşlar pek çok yerde dekolman ile ilgili pek çok bilgi maalesef yok rabbim kimseyede yaşatmasın . İlk gebeliğimde damarda çentik ve noch tesbit edildi daha sonra 9-6 olan tansiyonum biranda 30.haftada 13-8 i gördü 33.haftada bir anda gece preeklemsi ve dekolman geçirdim şans eseri uykumdan kusarak uyandım zehirlenmem ileri boyuta gelmiş dekolman dan dolayı plasenta ortadan ikiye ayrılmış 3 saatlik hastane koşturmaları başka hastaneye sevk derken oğlum kanamada ne kadar kaldığı belli olmadığı için malesef 3.gün organ iflasından vefat etti . İkinci gebeliğimde açıkçası çok korktum etrafta dekolman ile ilgili kesin bir bilgi yok neden kaynaklı olduğu nasıl çözüm bulunabileceği gibi perinatoloji uzmanlarının tek söylediği doğru zamanda doğuma alınması gerektiği tabikide şükürler olsun gerek kalmadı tansiyonum stabildi baştan beri iğne ve kan sulandırıcı hap kullandık 34.haftada hapı kestik iğne doğumdan 1 gün önce diye konuştuk dün sabah 37+2 de önceki dikiş yerlerimde sancı hissedince doktorum hemen gelmemi söyledi nst de sancım çıktı hemen bir buçuk saat içinde ameliyata alındım ve şükürler olsun evladımla baş başayız rabbim çok büyük başından beri hep pozitif düşündüm ne kadar korkum olsada dönem dönem ağlama krizlerim hep sürekli mucizelere inandığımı evladımın sağlıkla vaktinde doğacağını belki 40 bin defa söylemişimdir inşallah daha önce gebelik zehirlenmesi veya dekolman yaşayan arkadaşların tekrar yaşanmama ihtimalinin yüksek olduğunu bilmesini isterim sadece doktorunuzu iyi seçmeniz ve sizden daha pinpirik bir doktor olmasını tavsiye edebilirim sağolsun doktorumuz çok iyiydi rabbim hepinizi evlatlarınızı korusun inşallah kimse bu acıları bir daha yaşamaz rabbim yaşatmaz 🙏🏻 o yüzden mucizelere inanın her zorluğun ardından rabbim her zaman mucizeler nasip eder.