Zeynepyagmr128 Hayat kalitesini çok kötü etkileyen bir durum. Gebelikte 1 kez yaşadım sonra çok şükür kesildi bir daha da olmadı. Şuan 37+5 haftalığım, yaza denk gelmişti enfeksiyon olduğum zaman o yüzden sıcaklardan dolayı da günde neredeyse 5 litre su içiyordum, bol su içmenin faydası çok oldu. Bunun yanında da tek kullanımlık bir ilaç yazmıştı doktorum, iç çamaşırlarımı ayrı yıkadım hep, yumuşatıcı vs koymadan. Ve muhakkak ütüledim. Deterjan kalıntıları bile rahatsız edebiliyor. Doktorum o zaman eş ile cinsel birlikteliği yasaklamıştı, benden eşe geçebilme ihtimali olduğu ve benimde daha fazla enfeksiyonumun artmaması için. Sonraları günde örnek 4 litre su içiyorsam bunun 1 litresini limonlu su olacak şekilde tükettim. Gün içerisinde belirli aralıklarla tükettim, etkisini de gördüm. Tansiyon probleminiz varsa tabi dikkatli olmakta fayda var. Şuan kış ayı ayaklarınızı sıcak tutun, ayaklardan üşütmek bile idrar yolu enfeksiyonu yapabiliyor. Bacak aranıza 10-15 dk sıcak su torbası uygulaması da yapabilirsiniz, o sürekli çiş varmış gibi olan hissi azaltabilir. Umarım en kısa zamanda geçer geçmiş olsun 🙏