Merhaba herkese sonunda bende doğum yaptım. Rahim ağzı kısalığından riskli bir hamilelik geçirdim fakat çok şükür 38+2 ye kadar geldik. Bebeğin kafası 2 hafta önden gittiği ve benim kilo problemim olduğu için doktor suni sancı ile doğumu başlattı. ( Bu aşamayı normal isteyenler okumasın lutfen )
Suni sancı ile her şey güzel gidiyordu öğlen 11.00 da suni verildi öğleden sonra 3-4 e kadar kasılmalar 60-70 e çıksa da hiçbir şey hissetmedim hatta herkes mükemmel gidiyosun falan diyerek motive etti. Açılmalar çok yavaş gidiyordu fakat ilerliyordu. Hareket yaptım bol bol. Akşam 21.00 gibi pilates topundayken çıt diye gir ses geldi bebekten sanıp korktum fakat hemşire muayene edince su yatağa boşaldı ve o an öyle bir sancı girdi ki artık nefes alamamaya başladım. Su sürekli gelemeye devam etti ve heryer kan oldu bunları bilmediğim için çok panikledim bütün o nefes egzersizleri hareketler dualar uçtu gitti aklımdan en son beni bayıltın ölüyorum diye bağırıyordum. 2 serum suni sancıdan sonra sabaha kadar dinlendirmeye karar verdiler. Bu ara kendi sancılarım çok hafifti ve azalarak yok oldu. Sabah 09.00 da muayene de 8 cm açıklık olmuştu ama bebeğin kafası baskı yapmıyor doğum masasından da sezaryene dönebilir ya da çok zor doğum olur dedi. Ben bu aşamada açlıktan ve halsizlikten konuşamaz olmuştum sezaryen kararı verdik.
Sezaryende en büyük korkum kesik hissetmekti parmaklarımı oynatırken ameliyata başladılar fakat hiç acı duymadım 5 dk sonra bebeğim çıktı. Suni sancınında etkisiyle ben kustum sonra bana bir ilaç verdiler bebek gibi uyumuşum. Normal doğum yapan tüm anneler bana göre kutsal ama ben keşke en başından sezaryen kararı verseydim bu yüzden çok pişmanım. Bebeğim bu süreçte benden enfeksiyon kaptığı için kuveze alındı en geç 5 güne çıkarırız demişler lütfen dualarını eksik etmeyin 🙏🏻
Sorularınız olursa alabilirim 🩷🌸