Hatice_00 yanlış teori bence cünkü söyle down sendromu vs öncesinden ikili testle belirlenebiliyor zaten detaylıdan önce detaylıda biz kalp odacıkları vs görüyoruz ve daha bir sürü sey ilk kızımda detaylı ultrasonda kalbinde sorun gördü yapan radyoloji ama o zaman kü doktorum üzerine düşmedi ve ne mi oldu????? Doğumda hersey normal sonrasında da normal sabahına çocuğum emmedi uyusuk diye hemşire çağırdım dudakları mosmordu acilen sevk istedim cünkü dıgum yaptığım yerde yenidoğan kardiyoloji yoktu çocuğum ordan oraya sevk oldu ve en son siyami erseğe aldırdık ertesi gün Anjiyo oldu vs 3 günlük bebek ve ben gark etmeyip eve getirebilirdim ve başka başka şeylerde olabilirdi. Suan çocuğum 5 yaşında 4 Anjiyo 2 açık kalp ameliyatı oldu… evet bilseydim aldırmayacaktım ama en azından bak en azından ona uygun bir hastanede doğum yapıp süreç sonrası o berbat durumları yaşamayacaktık. Ne çektiğimizi biz biliriz o yüzden boşuna demeyin!!! Evet ben de ikili test yaptırmadım mesela 2.gebeliğimde de detaylı yaptırdım bi sorun çıkmadı şimdi 3. Gebeliğimde ikili üçlü test yaptırmadım evet ama detaylı ultrasonu mutlaka yaptıracağım.