Ddm28 Merhaba güzel anneler ve anne adayları aslında şu anda ikinci kızıma 29 haftalık gebeyim ama ilk kızım prematüre bir bebek 28+3de dünyaya geldi o dönem prematüre bebek nedir nasıl bakılır hiç bilmiyordum bile 44 günlük kuvöz geçmişimizde aklım hep bebeğim hayata tutunabilecek mi düşünceleri ile doluydu farklı uygulamalardan vs çok araştırıp okudum bu yüzden düşündüm ki kendi tecrübelerim belki farklı bir anneye umut olur bu yüzden bebeğimin ilk hallerini ve son halini bir kaç görsel olarak ekledim ☺️ öncelikle hamileliğimde hiçbir sorun yaşamamıştım güzel giden bir hamileliğim vardı eşimle 26 Eylül 2023 yılında Antalya’ya tatile gidelim dedik işimiz çok stresliydi ve buna gerçekten ihtiyacımız vardı bu sırada 27 haftalık gebeydim ☺️tatile gittiğimizde hiçbir sorun yoktu çok eğlendim denize yada havuza girmedim toplu alanlarda tuvaleti de kullanmıyordum normalde neyse dönüş yapacağımız günün sabahı uyandığımda kanamam vardı kanı görünce çok ağladım bebeğime bişey oldu diye düşündüm apar topar konumdan Manavgat devlet hastanesine gittik kadın doğum doktoru sonradan geldi doktor gelene kadar da benden kan ve idrar tahlili alındı doktor geldiğinde doğum odasında kanama kontrol edildi bana aktif bir kanamam olmadığı bilgisi verildi ama ne hikmetse Antalyadan Çorum’a dönene kadar kanama yaşadım neyse kan uyuşmazlığı olduğu için uyuşmazlık iğnesi yapıldı ve bir saatliğine gözlem amaçlı yatışım yapıldı taburcu olup otelden eşyalarımızı alıp hemen dönüş yoluna geçtik ben her mola verdiğimizde koşa koşa tuvalete gidiyor kendimi kontrol ediyorum her seferinde kanama görüyor eşimin yanına ağlaya ağlaya dönüyordum normalde Ankara’da muayene olmak istedim ama o gün Ankara’da bir bomba patlamıştı o yüzden direk Çorum’a döndük ve acilden giriş yaptık bebeğin hareketlerinde herhangi bir sorun yoktu nstde sancı çıktı ama bu doğumu başlatacak bir sancı değil bilgisi verilip eve gönderildim ama sürekli belden giren bir ağrım vardı bu sırada nişanımda gelmiş ama hiçbir bilgim yoktu doğum yapacağımı söyleseler ihtimal bile vermezdim ertesi gün yeniden hastaneye gittik idrar yolu enfeksiyonu denildi tek dozluk bir ilaç verilip eve gönderildim bu sırada nstde yeniden sancı çıkmıştı ertesi sabah tam kahvaltıya oturacakken benden bir su boşaldı aklım başımdan gitti sandım acil olarak hastaneye gittiğimizde doğum başlıyor dediler o dönem Çorum’da bebekler için 3. Basamak yoğun bakım yoktu bu yüzden doktorlar bebek anne karnında gitsin istediler ilk başta açıklığımı yanlış ölçmüşler 6 cm dediler kızım çok küçük olduğu için yolda doğma ihtimaline karşı cesaret edemediler tekrardan kontrol ettiklerinde açıklık 3 cm’di acil olarak Ankara Etlik Şehir hastanesine sevk edildim yatışım yapıldı bebeğin suyu kalmamasına karşın yine de bebeği anne karnında biraz daha bekletmek istediler 3 gün boyunca her 10 dakikada bir açıklık muayenesi yapıldı en çok canımı yakan ağlatan buydu 3. Günün sonunda doğumuma karar verildi sabah 07:30 akşam 22:00 arası en yüksekten suni sancı aldım ama bana mısın demedi ne açıklığım arttı ne sancım oldu neyseki 22:00da ne oluyor bana diyemeden bir sancı başladı ve hemen ardından ıkınma hissi geldi 22:20de bebeğim dünyaya gözlerini açtı onu doğduğunda hiç görmedim apar topar kuvöze aldılar sonra ben yukarı çıkıp üzerimi değiştirip bebeğimin yanına indim hem çok mutluydum hem çok ağladım minicikti çünkü benim değerlerim çok kötüydü idrar yolu enfeksiyonu çok ilerlemiş ve kana karışmıştı bu yüzden yaklaşık bir hafta bebeğimi kucağıma hiç alamadım bir hafta sonra onu kucağıma aldığımda dünyanın en mutlu insanı bendim ama onu kucağınızdan bırakıp gitmek çok acı oluyor çok şükür sağlığı ile alakalı bir sorun yoktu 1070 kg 31 cm doğdu ertesi gün 968 grama düştü 44 gün boyunca büyümesini bekledik haftada bir gidip görebiliyorduk ama benim stresten sütüm kesildi çok şükür 44 gün sonra kavuştuk kızıma sadece rop tedavisi uygulandı damarlarda açıklık vardı ama birkaç ay içerisinde kapandı sevgili yoğun bakım anneleri biliyorum canınızın ne denli yandığını evladınızın minicik elinde o damar yolunu bile görmenin can yakmasını ama sabredin çok güzel günler gelecek inşallah kızım şu anda 1 yaşında hem çok zeki hem sağlıklı hem de mutlu bir bebek sadece kilo alımı yavaş oluyor 7 kg civarı şu anda sabredin inşallah Allah mucizelerinize kavuştursun sizleride eğer aklınızda herhangi bir soru olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim 🙏
Kumsal28 Ddm28 ayyy Allah’ım maşallah rabbim size bağışlamış kızınızı maşallah küçük prensese rabbim kimseyi evladıyla sınamasın bende 24+4 te doğum yaptım acilen sezeryana alındım tek yumurta ikizleriydi ama benimkiler yaşayamadı maalesef
turkan403 Ddm28 Oyy maşallah Allah esirgesin sağlıkla büyüsun inşallah 🤲🤍💕herkesin doğum hikayesi farklı oluyo gerçekten önemli olan bebeğinize odaklanmak gerçekten bende 37haftada kızımı suyu azaldi için sezeryan oldum hem çok kötü geçti hem zayifti sonrası sarılık kuvvez derken herkesin lafı gelişmez büyümez iyi bakmadin oldu ama çok şükür bir yaşında 🤲 iyiki kimseyi dinlemdim bebeğime odaklandım diyorum şuan 25haftaligm üç gebelik olucak 19haftadan beri böbrekte genişleme gördüler perintoloji doktoruna takipliym buna da korkuyorum ama ister istmeez o anlara dönüyorum çok zor annelik gerçekten evlatlarin için olunca çok güçlü zirh gitmişsin gibi rabbim güç kuvvet veriyo 🤲💕
Hasibe-- Ddm28 nasıl güzel anlatmissiniz burdaki annelerede umut oluyirsunuz çok şanslısınız Rabbim size evladinizi bağışlamış sağlıklı huzurlu günler
Gunduzanne Ddm28 rabbim upuzun sağlıklı ömürler nasip etsin🙏🏻 merak ettiğim şey şu ki lavaboya gittiğinizde akıntı lekenizin rengi kan rengimiydi kahverengi sadece peçeteye gelen damlamıydı ?
Ddm28 Kumsal28 amin çok teşekkür ederim 🙏 Rabbim sizede sabır versin inşallah Allahım acınızı dindirsin sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah 🌸🙏
Hasibe-- Kumsal28 aynı kaderi yaşıyoruz bende 23 haftalık doğum yaptım meleğimi ama sadece 1 buçuk gün yaşadı şuan 36 haftalık hamileyim kızımızı bekliyoruz serklajli gebeyim her gebenin mutlaka rahim.agzini özellikle.olcturmesini tavsiye ediyorum
Kumsal28 Ddm28 amin amin inşallah şuan tekrar hamileyim 12 haftalık bı kızım var benimde 3 buçuk yaşında bakalım bu ne olacak ben erkek hissediyorum ve istiyorum Rabbim kısmet ederse tabi sağlıklı olsun da insan her iki meyveyi de tatmak istiyor🌸❤️
Ddm28 turkan403 çok haklısınız gerçekten önemli olan bebeğinize odaklanmak böyle durumlarda her kafadan o kadar ayrı ses çıkıyor ki ne yalan söyleyim tabiri caizse işime kimseyi karıştırmadım kimseyi dinlemeden büyüttüm kızımı şimdi iyiki öyle büyütmüşüm diyorum bu gebeliğimde de erken doğum riskim var herşeyim çok yarım oldu yeniden sıfırdan aynı şeyleri yaşamaktan bende çok korkuyorum işin açığı inşallah vaktinde kavuşuruz evlatlarımıza 🌸 Allah acılarını göstermesin 🙏
seyma0661 turkan403 Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin insallah bizimde detaylı ultrasonda 21.haftada böbrekte genişleme çıktı 6.5mm imiş. Sizin kaç acaba? Doktor önemli değil takip edelim sadece dedi ama ilerde bundan dolayı erken doğum vs olabiliyor mu?
Ddm28 Kumsal28 çok haklısınız ilk kızımda herkes erkek derken ben kız demiştim gerçekten doğru hissetmişim bunda da kendimi erkeğe öyle bir kaptırmışım ki doktorun kapısının önünde beklerken eşimle dalga geçiyordum oğlum şimdi pipisini doktor amcasına gösterecek diye kız deyince bi inanamadım 🤣🤣 haftalarca cinsiyet sordum değişti mi diye 🤣 Allah inşallah gönlünüze göre verir hayırlısı ile tam vaktinde sağlıklı sıhhatli kucağınıza almak nasip olsun🙏🌸
Kumsal28 Ddm28 İnşallah cnm inşallah gerçekten bende şuan çok istiyorum ama rabbim hakkimizde hayırlısını nasip etsin hepimize gönlümüze göre versin İnşallah önümüzdeki ay inşallah öğrenmeye gidecem 🤲
Ddm28 Kumsal28 12. Haftada öğrendim canım ilk kızım doğum yapana kadar göstermedi cinsiyetini sadece bir kez gösterir gibi oldu bu ta en başında gösterince doktor heralde yanlış gördü dedim🤣
Ddm28 turkan403 kesinlikle annelik başlı başına meşakkatli bir iş heleki minicik bedeniyle savaşan bir bebeğiniz varsa o zaman daha güçlü olmak zorunda kalıyorsunuz dokunsalar ağlayacaksınız ama güçlü olmak zorundasınız
turkan403 seyma0661 Amin inşallah 🤲 5.1 dedi bir ay sonraya tekrar çağırdı korkulacak bişey yok diyo doktor banada özelde gitim doktor doğumdan sonra geciyo dedi ama ister istemez kafaya takıyı insan inşallah ciddi bişey degildir
Ddm28 Hasibe-- çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏 bütün annelere umut olmak isterim ama inanın yoğun bakım annelerine daha çok umut olmak isterdim keşke elimde olsa çünkü doğum yaptığınızda yanınızda bebeğinizin olmamasını hastaneden ayrılırken canınızın bir parçasını oraya bırakıp evinize dönmenin ağırlığını doktorlardan her gün alacağınız o haberin heyecanını yada bebeğinizi görmek için o saatin gelmesini beklemenin heyecanını açıklayacak hiçbir kelime yokmuş şükürler olsun ki ben kavuştum kızıma dualarım hep yoğun bakım anneleriyle 🙏🌸
Ddm28 Gunduzanne benim her iki türlüde geliyordu ne yazık ki😔 kimi zaman kırmızı kimi zaman kahverengi
Minik1tirtil Ddm28 Allahım size bağışlasın inşallah benim oğlumda erken doğdu şusn küvezde entübe çok korkuyorum 😞
Ddm28 Minik1tirtil gönlünüzü ferah tutun annesi elinizden geldiğince pozitif düşünün inanın ne zaman kötü düşünceleri bir kenara bıraktım o zaman kızım daha güzel toparlamaya başladı onlar zaten minik birer savaşçı Allah evladınızı size bağışlasın inşallah 🙏🌸