Nilayy95 Arkadaşlar rubella kızamıkçık testi pozitif çıkan var mı gebelikte. Sağlık ocağında ki testte pozitif çıkmış doktorumda endişelenme dedi yeniden testi hastahanede tekrarlattı. Gebeliğinde böyle bi durum yaşayan oldu mu . Sonuçları ne oldu?
Mrvsmt2502 Nilayy95 igg nin pozitif olması iyi bir şey önceden geçirip antikor ürettiğinizi gösterir. İgm pozitif olmamalı
obli Nilayy95 igg bu virüse karşı bağışıklığınız var demek. Çoğu kişide kızamık aşısından kaynaklı pozitif çıkıyor bende de çıktı. Doktorum sorun görmedi. Igm negatif değil mi?
Fatmaacylnn Nilayy95 büyük ihtimalle hamilelikten önce geçirmişsiniz endişe etmeyin avidite testi isterler yine sıkıntılı çıkarsa isteğe bağlı karından sıvı alınıp bebekte sıkıntı var mı yok mu diye bakıyorlar birde antibiyotiğe başlıyorlar💕
Mrvsmt2502 Nilayy95 Bu süreçte de avidite testi yapılır ne kadar önce geçirdiğinizi saptamak için. Avidite yüksekse sorun olmaz . Orta ya da düşükse doktor amniyosentez önerebilir
Nilayy95 Mrvsmt2502 çünkü kızamıkçık geçirsem bilirdim yani . Maşallah çok iyiyim gebelik belirtilerim dışında
Aytac1233 Tekrardan ıgm özelde verdırın ıstıyorsanız chunkı ben devlette verdim pozıtıv aynı gün bashka bır hastanede verdim neqatıv bır kaç gün sonra kalbîm rahat olsun dıye özelde de verdim oda neqatıv
Mrvsmt2502 Nilayy95 benim bu konuda değil ama toxo diye başka bi virüste hem igm hem igg değerim 4 senedir pozitif çıkıyor . İlk gebeliğimi zehir ettiler bana. Daha önce bakılmadı belki yıllardır pozitif . Normalde 1 senede negatife döner dedi doktor şuan gebeyim yine pozitif çıkıyor . Yani yalancı pozitiflik diye bir şey varmış belki sizinde öyledir
Nilayy95 Mrvsmt2502 inşallah öyledir tekrardan test istedi bakalım 🙏🏻 annemde küçükken geçirdin dedi. Yani geçirsem bilirim kızamığı
Fatmaacylnn Mrvsmt2502 bebekte bi sıkıntı oldu mu acaba bende de aynı oldu gerçekten hamilelikten önce mi geçirdim yoksa şuan mı geçiriyorum anlayamadılar o yüzden doğuma kadar antibiyotik kullanacaksın dediler
Gamzeli_03 Nilayy95 sen onu daha önce geçirmişsin vücut antikor üretmiş benim de pozitif çıkmıştı çok korktum şükür eskiden geçirdiğim için sorun olmaz hamilelik ile pozitif olsa sıkıntı olur demişti
Nilayy95 Gamzeli_03 daha zaten iki aylık hamileyim insan kendini bilmez mi diyorum. Yani çıkarsam bilirdim heralde.