Sm11 öncelikle çok geçmiş olsun. Kürtaj işlemi tıbbi olarak çok kolay bir işlem 10-15 dk sürüyor genel anestezi ile yapıyorlar uyuyorsun bişey hissetmiyorsun 15 dk sonra tekrar hasta odasına alıyolar hemen uyanıyorsun zaten işlem kısa olduğu için verdikleri ilacın uyutma süreside çok kısa. İşlem bitince sen de uyanıyorsun otomatik. Sonrasında kanaman bir iki hafta falan devam edebiliyor lekelenme şeklinde geliyor ama aşırı kanaman olursa bu anormal bir durum oluyor tekrar doktora gitmen gerekiyor ya da aşırı ağrın olursa yine tekrar doktora gitmen gerekiyor. Kürtaj sonradında herhangi bir komplikasyon gelişmezse çok rahat bir işlem. Ben iki kere kürtaj olmak zorunda kaldım ilkinden sonra hiç kanamam olmadı hiç kanama olmayında doktora gittim ağrımda vardı, doktor hiç kanamanın olmaması normal değil dedi baktı içeride pıhtı birikmiş bunu almam gerekiyor yoksa enfeksiyon yapar içerde dedi ve tekrar kürtaj olmak zorunda kaldım içerdeki pıhtıyı boşalttı. İlk kürtajımdan çıktıktan sonra gerçekten çok ağrı çekiyordum ve rahatsızdım meğerse komplikasyon olmuş işte ama ikinci kürtajdan sonra çok rahattım hiç bişey hissetmedim. Yani doktorun iyiyse ve Allahım izniyle bi komplikasyon yaşamazsan kürtaj çok kolay bir işlem, zor olan tarafı psikolojik yönü. Psikolojik yönünü de senin benim gibilere anlatmaya gerek yok zaten hepimiz iliklerimize kadar yaşadık o duyguyu…